Er du usikker på hva du skal finne på i sommer? Hva med å ta en «vacation on location»?! Rett som det er pågår det filminnspillinger rundt omkring i verden.

Mange av disse har innspilling på offentlige områder, og det betyr at så lenge du ikke forstyrrer produksjonen så har de ikke lov til å kaste deg ut av settet! Ergo – du kan få møte kjendiser på kloss hold. Hurra!

På nettsiden onlocationvacations.com (olv) finner du en oversikt over når og hvor de største film og tv-produksjonene har innspilling. Hvis du tilfeldigvis skal til Hawaii i ferien, kunne du ikke da tenke deg å få et glimt av Johnny Depp for eksempel?

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides har nemlig innspilling på Oahu i disse dager. Produksjonen på Hawaii startet 14. juni, men pågår helt til 23. juli, så det er fortsatt mulig å få med seg noen dager av innspillingen.

Det kommer pirater på besøk til Police Beach på Oahu, Hawaii. (Foto: http://www.flickr.com/photos/21607450@N00/)

Oppfør deg skikkelig!

På onlocationvacations.com finner du full informasjon om hvor på Oahu innspillingen skal foregå og på hvilke hoteller stjernene skal bo på. Så hvis du er turist med stalker-tendenser er det bare å slippe seg løs!

Selvsagt lønner det seg å oppføre seg pent hvis du ønsker å møte skuespillerne når du er på settet. Å bli kompis med resten av arbeiderne, som for eksempel lastebilsjåfører, lydmenn og så videre, er en lur måte å gå frem på.

Du må også smøre deg rikelig med tålmodighet. På olv finner du en rekke tips om hvordan du bør te deg for å få den ultimate fan-opplevelsen.

Er Hawaii litt for langt å dra for å møte kjendiser, sier du? Vel Chicago er jo noe nærmere og der kan du få med deg litt action og spenning i sommer!

Som vi allerede har skrevet om på Filmpolitiet, så har Transformers 3 innspilling i «the windy city» nå for tiden. Chicago skal fortsette å eksplodere frem til 19. juli, når produksjonen er ferdig i byen.

Sam Jackson i Manchester

Skal du utsette ferien din til høsten i år så kan du vurdere å ta turen over Nordsjøen til England. 1. september starter innspillingen av filmen  Captain America: The First Avenger i Manchester.

Filmen kan skilte med skuespillere som blant annet Chris Evans, som er kjent fra Fantastic Four og Push, Hugo Weaving aka Agent Smith og Elrond Lord of Rivendell, og fantastiske Samuel L. Jackson.

Det er ikke så ofte slike stjerner er innen rekkevidde. Jeg stikker gjerne en tur til Manchester for å møte disse gutta!

Filmingen skal visstnok foregå i den nordlige delen av byen, blant annet på Tariff Station, Back Piccadilly og Hilton Station. Jeg skal ikke påstå at jeg er lommekjent i Manchester.

Det er vel snarere det motsatte som er fakta for meg og sikkert mange andre også. Det kan derfor være lurt å undersøke forholdene før du reiser.

Samuel L. Jackson har spilt i superheltfilm før, her fra Iron Man 2. (Foto: United International Pictures)

Feriér i filmomgivelser

Du har kanskje ikke lyst til å bruke mange dager av ferien din på et filmsett, mens du venter på å få et bilde med deg selv og en filmstjerne. Det skjønner jeg godt!

Hvis du likevel har lyst på en filmferie kan du velge å feriere på steder der kjente filmer er blitt spilt inn.

Hvis favorittfilmen din er Mamma Mia! har du sikkert fått med deg at de greske øyene Skiathos og Skopelos er plassen å dra. Der kan du oppleve ekte gresk atmosfære i omgivelsene fra filmen.

Jeg er sikker på at Birger Vestmo kunne tenke seg en romantisk tur for to til Skiathos. Det virker i hvertfall som om han var begeistret for Mamma Mia da den kom!

Birger må gjerne ta turen til Skiathos. Selv har jeg mest lyst til å reise til New Zealand der Ringenes Herre-filmene ble spilt inn.

Du kan bestille guidede turer som tar deg med til de mest kjente innspillingsstedene fra de tre filmene. New Zealand er også kjent for sitt brede tilbud innen ekstremsport.

Hva er vel bedre enn å kaste deg utfor en bro i strikk før du tar turen til koselige Hobbiton. Ingenting, sier nå jeg! Hvis du sløyfer den strikkhoppingen da, selvfølgelig…

Deilig strand

Andre flotte innspillingssteder er Maya Bay i Thailand. Er du i Bangkok, ta gjerne turen til den lille øya Koh Phi Phi Leh, der mesteparten av filmen The Beach ble spilt inn.

Og slapp helt av, du kommer ikke til å bli spist av en hai eller skutt av narkotikahandlere.

Maya Bay er stedet for rekreasjon og avslapping på en perfekt sandstrand med asurblått hav.

Vil du kose deg på den samme stranden som Virginie Ledoyen i "The Beach"? (Foto: Kommunenes Filmcentral)

Vi vil høre din historie!

Har du har lyst til å reise dit din favorittfilm er spilt inn, men vet ikke hvor det er? Da er mitt tips til deg; «google that shit», så finner du sikkert ut av det! Nettet kryr av heite tips om hvor du bør dra på ferie for å få en fantastisk «filmopplevelse».

Det er selvfølgelig hundrevis av andre filminnspillingssteder der det er mye å både se og oppleve. Jeg kan ramse opp i fleng her, men det er det ikke noe poeng i.

Har imidlertid  DU vært på en flott innspillingsplass eller møtt en filmstjerne, så vil vi gjerne høre om det. Legg igjen en kommentar!