Endelig kommer Baz Luhrmanns beste filmer på Blu-ray! 20. oktober slippes både Romeo + Julie og Moulin Rouge! – med bilde i skikkelig high definition!

Filmene er stappfulle av nydelige detaljer, overdådige kulisser og fargerike kostymer, så her kommer formatet til å få kjørt seg!

– For mye kirurgi

Heldigvis ser det ut til at Baz Luhrmann tenker riktige tanker omkring Blu-ray-versjonene av disse filmene.

– Som filmfan har jeg sett eksempler på at teknologien er så sterk, at en som elsket filmen og ser den på Blu‐ray, oppdager at man ikke lenger gjenkjenner den, nesten som en venn som har hatt for mye kirurgi, skriver Luhrmann i en pressemelding.

Jeg forstår hva han forsøker å si, men kan ikke huske å ha opplevd dette selv. Jeg har til nå kun hatt positive opplevelser med filmer som ser bedre ut på Blu-ray enn de noen gang gjorde på kino, for eksempel Gudfaren og Blade Runner.

LES: Filmpolitiets anmeldelse av The Godfather Collection!
LES: Filmpolitiets anmeldelse av Blade Runner – The Final Cut!

(Saken fortsetter under bildet)

Leonardo DiCaprio og Claire Danes i Romeo + Julie. (Foto: SF Norge)
Leonardo DiCaprio og Claire Danes i Romeo + Julie. (Foto: SF Norge)

Høyest mulig kvalitet

Luhrman har uansett gått grundig til verks for å unngå at fansen får oppleve at filmene ser radikalt annerledes ut enn da de så dem på kino.

Han har jobbet sammen med coloristen Jan Yarbrough for å opprettholde fargefilosofien fra da filmene ble innspilt, samtidig som de utnytter HD-teknologien for en høyest mulig visuell kvalitet.

Ja takk til ekstrasnadder!

Begge utgivelsene blir dessuten spekket med ekstrastoff. Moulin Rouge! kan oppleves med en alternativ åpning, til tonene av Father and son av Cat Stevens. Du får også se Nicole Kidmans første sangprøve.

Romeo + Julie har en egen musikkdokumentar.

Begge filmene har et bilde-i-bilde-modus, der Baz Luhrmann, produksjonsdesigner Catherine Martin, fotograf Donald M. McAlpine og manusforfatter Craig Pearce diskuterer filmen mens du ser den, og viser filmsnutter og stillbilder fra innspillingene.

(Saken fortsetter under bildet)

Full fest på scenen i Moulin Rouge! (Foto: SF Norge)
Full fest på scenen i Moulin Rouge! (Foto: SF Norge)

Lysene skrues ned

Filmpolitiet elsker disse filmene, og gleder seg til de kommer på Blu-ray.

Da skal lysene skrues ned, lyden skrus opp og Baz Luhrmanns fantastiske univers skal nytes i 24 bilder per sekund med 1920×1080 progressivt scannede pixler!

Gleder du deg? Hvilken film liker du best? Kommentér under!