Regissør Maria Sødahl - Limbo. (Foto: NFI)
Regissøren bak Limbo - Maria Sødahl. (Foto: NFI)

– Hei du, Maria og jeg sitter på laboratoriet i København og legger nest siste hånd på filmen. Kan hun ringe deg etterpå?

Produsent for den kommende norske filmen Limbo, Gudny Hummelvoll, er travelt opptatt med å ferdigstille filmen sammen med regissør Maria Sødahl. Dette blir hennes spillefilmdebut, men hun har laget både reklamefilm og kortfilmer tidligere.

Denne høsten er fylt til randen med norske filmer, men Limbo er en av de som jeg mener stikker seg ut.

Filmen, som åpner filmfestivalen i Haugesund litt senere i august, har nå blitt plukket ut til hovedprogrammet til den internasjonale filmfestivalen i Montreal skriver Norsk Filminstitutt i en pressemelding.

Festivalen er ikke ukjent med norsk film. Både Kristin Lavransdatter, Jeg er Dina og Gymnaslærer Pedersen har vunnet priser og blitt vist i hovedprogrammet tidligere.

– Viktig med festivaler

– Jeg har erfart med kortfilmene mine at det er viktig å speile det du lager i en annen virkelighet enn sin egen, forteller Sødahl til Filmpolitiet. – Filmer fungerer ofte helt annerledes i utlandet enn i Norge, og det er interessant å se hvordan filmen kommuniserer med et annet publikum.

Handlingen i de fleste norske filmer er lagt Norge og norske miljøer. Limbo handler om Sonia, spilt av Himmelblå-stjerna Line Verndal, som reiser med sin mann til Trinidad hvor han jobber i oljebransjen.

– Limbo er ikke en spesielt norsk film, den foregår i et internasjonalt miljø og er satt i et annet land enn Norge. Kanskje det gjør den mer familiær for et utenlandsk publikum?

Limbo vises altså på den internasjonale filmfestivalen i Montreal i slutten av august, og åpner også den norske filmfestivalen i Haugesund som begynner 18. august.

– Det er viktig å få vist filmen på internasjonale festivaler, spesielt med tanke på salg av filmen videre. Tilbakemeldingen du får på disse festivalene er også interessant, mottagelsen filmen får viser om den har en universell kvalitet i seg.

– Jeg håper filmen vil spre seg videre fra disse festivalene, og bli vist flere steder. Akkurat nå er det likevel litt knapt med tid, jeg håper på å få Limbo ferdig til den første festivalen (Haugesund journ. anm.).

Sjekk traileren til Limbo under, hva tror du om filmen? Legg inn din kommentar nederst.