Hævnen. (Foto: Zentropa) IKKE TIL FORSIDE
I en bedre verden. (Foto: Zentropa)

Bier har sammen med Anders Thomas Jensen skrevet manuset til filmen I en bedre verden (på dansk: Hævnen), som denne uka hadde premiere på danske kinoer.

Lars von Tries produksjonsselskap Zentropa står bak filmen, som tidligere har skapt store kontroverser i Danmark og Sudan(!).

I januar sendte Sudans utenriksdepartement ut en pressemelding som beskyldte Bier for å gi et feil bilde av forholdene i Darfur, og at filmen var en forlengelse av fiendtlige krefters ønske om å forlenge krigen i regionen.

Zentropa var raskt på pletten med å avvise påstandene – se traileren til filmen helt øverst.

Hævnen - Mikael Persbrant. (Foto: Zentropa)
Mikael Persbrant høster ros for sin rolle i I en bedre verden. (Foto: Zentropa)

Godt mottatt i Danmark

– Grundlæggende må det konstateres, at resultatet af deres fælles anstrengelser lever op til alle forventninger om en film, hvor følelser fremmanes, udfoldes og manipuleres muskuløst efter alle kunstens regler.

Anmelderen til den danske avisa Politiken sparer ikke på superlativene, og overøser Persbrant med gode ord.

– Mægtige Mikael Persbrandt viser, at han er Skandinaviens mest karismatiske spiller lige nu.

Berlingske Tidende er også begeistra for prestasjonene til skuespillerne i filmen: «… et dystert drama på liv og død i en dristig dramaturgisk konstruktion og forgyldt af fornemme præstationer …»

Vi i Filmpolitiet gleder oss til den neste filmen fra regissøren bak Brødre og Etter Bryllupet – I en bedre verden kommer på norske kinoer 24. september.

LES: Brothers – En amerikansk remake som faktisk funker!

Hva tror du om Biers nye film? Legg inn din kommentar under.