Du har sett ham i Superbad og Juno. Kanskje også i tv-serien Arrested Development.

Nå er Michael Cera (22) klar med ny morsom film, Scott Pilgrim vs. the World, der hovedpersonen må bekjempe sin nye flammes sju onde eks-kjærester.

LES Filmpolitiets anmeldelse av Superbad!
LES Filmpolitiets anmeldelse av Juno!

Måtte forberede seg godt

Denne helgen er Cera på besøk i Haugesund, der filmen vises under Den norske filmfestivalen.

Han er kjent for sine søte nerderoller, og er i et velkjent spor i denne filmen, også. Men denne rollen er mye mer fysisk enn Cera er vant til, og han måtte forberede seg godt.

– Vi trente i flere måneder! Edgar (Wright – regissøren, red.anm.) trente sammen med oss, faktisk. Jeg måtte tillære meg nye egenskaper slik at det så ut som om jeg allerede hadde dem, sier Cera til Filmpolitiet.

(Saken fortsetter under bildet)

Michael Cera er Scott Pilgrim. (Foto: United International Pictures)
Michael Cera er Scott Pilgrim. (Foto: United International Pictures)

Ingen tegneserieleser

I filmen ser vi ham kickbokse, svinge sverd og utøve halsbrekkende stunts, alt i en fantasifull setting som er sterkt inspirert av tegneserier og dataspill.

– Jeg elsket tegneserien! Den er veldig morsom, og jeg er glad for å få være en del av det, sier Cera, som egentlig ikke er noen stor tegneserieleser.

– Scott Pilgrim er en av de få tegneseriene jeg noen gang har lest. Jeg leste ikke blader da jeg vokste opp, jeg så heller komedier, sier Cera.

Regissør Wright forteller også at hans interesse for historien startet da han leste tegneserien på et fly.

– Jeg forelsket meg i tegneserien med en gang. Jeg husker jeg syns den var veldig interessant, historien var fantastisk, magisk og fantasifull.

Vokste opp med Nintendo

Selv om filmen henter mye fra den popkulturelle verdenen, inkludert dataspill, blir det ikke mye av det for den travle skuespilleren.

– Ikke så mye som jeg pleide. Jeg spilte mye Golden Eye på Nintendo 64. Spilte med venner i timesvis, springende rundt og drepe hverandre. Det var et ganske avhengighetsskapende spill, sier Cera.

Nå til dags blir det mest Angry Birds på iPhone.

– Jeg har ikke begynt å spille online. De folka er altfor avanserte for meg, sier Cera.

(Saken fortsetter under bildet)

Actionscene fra Scott Pilgrim vs. The World. (Foto: United International Pictures)
Actionscene fra Scott Pilgrim vs. The World. (Foto: United International Pictures)

Trakterer bassen selv

Men han spiller i alle fall noe! I Scott Pilgrim vs. the World er han nemlig bassist i bandet Sex Bob-omb, og han trakterer instrumentet selv.

– Jeg begynte å spille gitar da jeg var 13. Pappa spilte, så vi hadde en i huset. Senere begynte jeg med bass, som er ganske likt, og har spilt siden da.

Hvordan det høres ut kan du oppleve når filmen har norgespremiere 1. oktober.