Michael Cera kommer til Norge og filmfestivalen i Haugesund! Den 22 år gamle skuespilleren kommer sammen med regissør Edgar Wright for å promotere Scott Pilgrim vs. The World, en skikkelig hypet film som har norgespremiere 1. oktober.

Den handler om unge Scott (Michael Cera), som forelsker seg i Ramona (Mary Elizabeth Winstead). Eneste skjær i sjøen er at han må takle hennes sju sjalu eks-kjærester, som kommer etter Scott for å drepe ham.

Se traileren til Scott Pilgrim vs. The World!

– Actionfylt og leken

– I Scott Pilgrim vs. The World forenes to store komedietalenter i en film som både er en actionfylt genreparodi og en leken arthousefilm, sier programansvarlig for 15+, Tonje Hardersen, i en pressemelding.

Michael Cera må sies å være en av de store unge stjernene på filmhimmelen etter roller i Superbad, Juno og Youth In Revolt.

Gjennombruddet kom i den geniale tv-serien Arrested Development, som også kan bli film. Han spiller gjerne søte, sjenerte, uskyldige gutter som gjerne har et klumsete forhold til det annet kjønn.

Regissør Edgar Wright er kjent gjennom sitt samarbeid med Simon Pegg, først i tv-serien Spaced, deretter i filmene Shaun Of The Dead og Hot Fuzz.

Actionscene fra Scott Pilgrim vs. The World. (Foto: United International Pictures)
Actionscene fra Scott Pilgrim vs. The World. (Foto: United International Pictures)

Kan bli pen suksess

– Michael Ceras lune spillestil kler Edgar Wrights elleville regi som hånd i hanske, og jeg gleder meg stort til å presentere dem begge under åpningen av festivalens ungdomsprogram 15+, sier Hardersen

Scott Pilgrim vs. The World har fått mye forhåndsomtale, og ligger an til å bli en pen suksess når den har verdenspremiere i USA i morgen.

Filmpolitiet skal garantert snakke med både Cera og Wright under filmfestivalen i Haugesund, som går fra 18. til 26. august.