Dette blir en flott uke for b-film-entusiaster! Gladvold og herlig action fra Jean-Claude Van Damme og Steven Seagal kommer i butikkhyllene denne uken.

Er du hardbarka Seagal-fan kan du kose deg med Belly of the Beast, Out For a Kill og Submerged på Blu-Ray.

Filmpolitiets Birger Vestmo er som du kanskje vet rimelig glad i den gamle actionhelten.

– Han har begrensende kvaliteter som skuespiller, men har en udiskutabel tilstedeværelse foran kamera. Og ingen kunne knekke bein som ham, har Birger sagt om Seagal.

Birger har tidligere anmeldt Seagal-filmen Marked For Death og Steven Seagal Collection 1 og 2.

For de som tenner mer på belgiske Jean-Claude Van Damme enn helten fra Amerika så kan kanskje filmene Derailed og In Hell friste mer? Begge kommer nå på Blu-Ray.

Hvis du vil slå på stortromma kan du gå for The One Man Collection sin Van Damme-boks som også kommer denne uken.

Boksen gir deg Nowhere to Run, Second in Command og The Shepard: Border Patrol på DVD.

Wesely Snipes er klar for en fight. (Foto: REUTERS/Andrea Comas/Files)

Wesley Snipes

Det er ikke bare Jean-Claude Van Damme-filmer som kommer fra The One Man Collection denne uken. Et bokssett med Wesley Snipes-filmer kommer også i DVD-hylla.

De tre filmene i settet er The Art of War II: Betrayal, Hard Luck og The Marksman.

Alle filmene er direkte-til-video, og jeg vil ikke akkurat si at det er Snipes beste verk vi får servert i DVD-boksen.

Når det kommer til Wesley tror jeg at jeg holder meg til Demolition Man, Blade-filmene eller et par andre godfilmer som Money Train og Passenger 57.

Hvis DVD ikke er godt nok for deg, og du krever Wesley Snipes på Blu-Ray, så kan du trøste deg med at også Nine Lives og Undisputed kommer ut denne uken i snasen kvalitet.

Ikke bare b-film

Hvis du ikke liker gamle actionfilmer, men heller koser deg med glitter og glam, så kan du glede deg over at hele sesong 1 av Glee endelig er tilgjengelig på DVD.

Nå kan vi kose oss med 22 herlige episoder med paljetter og stas. Det er bare å glede seg til nye og strålende versjoner av kjente slagere. Madonna, Beyoncé, Lady Gaga og Journey blir fantastiske når de covres av sangglade high school-elever. Dette er kos!

Du kan glede deg til å se Glee-versjonen av Lady Gaga på DVD!

Prince of Persia

Filmatiseringen av spillet Prince of Persia: The Sands of Time kommer på DVD og Blu-Ray denne uken.

Da Filmpolitiets Rune Håkonsen anmeldte filmen tidligere i år mente han at filmen viser at det er mulig å lage en god underholdningsfilm ut av en spillhistorie.

– Effektene er spektakulære og flotte, og jeg tror på det fantastiske og eksotiske landet Persia, hvor filmen utspiller seg, skrev Rune i sin anmeldelse.

Likevel nådde ikke Prince of Persia: Sands of Time helt til topps. Rune mente at hovedrolleinnehaver Jake Gyllenhaal ikke klarte å bære den eventyrlige fortellingen og Prince of Persia endte opp med å bli en helt middels underholdningsfilm. Terningkast 4.

Les anmeldelsen av Prince of Persia: Sands of Time.