– Jeg kunne drept for Nobels Fredspris!

Sitatet er Homers, og kom i anledning sesongpremieren på den 22.sesongen av The Simpsons sist søndag på Fox.

Lisa får mast seg til en tur på kunstcamp hvor hun møter enkelte fra Glee og gutta fra Flight of the Concords og Krusty blir lurt til Oslo under påskudd av å motta Nobels fredspris. Egentlig skal han tiltales i domstolen i Haag for ikke å ha bidratt konstruktivt til verdens popkultur.

Anmeldelse: The Simpsons sesong 13

Ta Quiz: Hvem er du på Moes bar?

Ikke første gang

Norge har vært nevnt flere ganger før i den populære amerikanske tv-serien. Både Prinsesse Ingrid Alexandra og Kong Olav har blitt nevnt i The Simpsons – førstnevnte i forrige sesong da jentene i skoleklassen til Lisa skulle velge seg en kvinne de så opp til. Prinsesse Ingrid Alexandra fikk der selskap med blant annet Diana.

LES: Homer er mer kjent enn Harry Potter

LES: The Simpsons spøker med Norge

I sesong tyve fikk amerikanske tvseere også stifte bekjentskap med 17. mai og norske innvandrere i USA. Naboen byen til Springfield, Ogdenville, er nemlig befolket av utvandrede nordmenn.

Det fører til at baren til Moe slutter å servere øl til fordel for akevitt.

LES: Mer om den «norske» episoden i sesong 20

Her kan du se en smakebit av sesong 22.

Sjekk hva amerikanske anmeldere mener om sesonpremieren under videoen.

Her er det amerikanske anmeldere har å si om sesongpremieren:

Brad Trechak i Fall TV sier:

«For å være ærlig, slo ikke underplottet der Krusty vinner Nobels fredspris og tiltalt i en europeisk domstol helt an, men det var på ingen måte dårlig gjennomført eller uttenkt. Det ble simpelthen utdanket av hovedplottet.»

Ciara Moyna i Daemonstv sier:

«Jevnt over var det en skuffende episode. Jeg likte veldig godt historiene, men vitsene var ikke-eksisterende, auto-tune-sangen gjengen fra Glee sang var fæl – kanskje det var meningen, men jeg vil mye heller ha en smart satirisk sang enn en uminnelig en, og Lisas tid på Kunstcampen var altfor kort.»

Todd Van Der Werff i A.V.Club sier:

«…Jeg likte mange av enkeltelementene i sesongpremieren av The Simpsons uten at elementene nødvendigvis hang sammen på en bra måte. (…) Å hente inn Glee-gjengen for å gi sin versjon av «Good Vibrations» var, for å være ærlig, forferdelig, og føltes egentlig som et forsøk på å fylle tomrom for å reklamere med gjesteartister.»