Gjett om jeg gleder meg til Sherlock Holmes 2!

Variety skrev i går at den britiske komikeren Stephen Fry er klar i rollebesetningen til det nye eventyret med Robert Downey Jr. og verdens mest berømte detektiv.

Han skal spille Mycroft Holmes, broren til Sherlock. Han skal visstnok være langt smartere, men mye latere enn Sherlock selv. Dette må da passe Fry ypperlig!

Sjekk ut den foreløpige rollebesetningen her!

Britisk kvalitet

Stephen Fry er en av mine favoritter når det gjelder britisk tv-underholdning, og jeg kan ikke få nok av det Nytt på nytt – aktige programmet QI hvor han er programleder. Eller nytt på nytt-aktig blir feil å si. For programmet handler ikke nødvendigvis om nyheter, men det er stort sett like vanskelig å skjønne reglene.

Sjekk ut et klipp fra QI her!

Fornøyelig gubbe

Stephen Fry er også kjent for sin dokumentarserie «Stephen Fry in America», en utrolig fornøyelig reise gjennom USA gjennom øynene til en erkebritisk og noget kritisk gubbe.

Her er noen klipp fra den herlige serien

Friske fjes

For ikke lenge siden ble det kjent at vår nye svenske heltinne Noomi Rapace skal spille den kvinnelige hovedrollen i filmen. Jeg har litt problemer med å se for meg «Lisbeth Salander» i korsett og kjole, men det skal bli fornøyelig å se et friskt ansikt i all Hollywood-søla.

Jeg gleder meg strort til å se en ekte brite i en erkebritisk historie, og kan gjerne se for meg Stephen Fry som en superintelligent, men noe smålat storebror til supersjarmøren Robert Downey Jr. Det jeg kanskje ikke helt ser for meg er denne fyren i like harde slåssescener som i den første Sherlock Holmes filmen.

Fry+kampsport?

Husker dere det klippet hvor Downey Jr. banker gørra ut av en fyr i bokseringen i starten av filmen? Jeg klarer ikke helt å se for meg Stephen Fry i samme posisjon – eller vent, det klarer jeg, men det er bare komisk. Den forrige filmen viste Sherlock Holmes som både en mesterdetektiv og kampsportkjempe, og det gjenstår bare å se om broren hans i oppfølgeren skal inneha de samme egenskapene.