Jeremy Renner og Noomi Rapace skal være klare for hovedrollene i Tommy Wirkolas neste film, Hansel & Gretel: Witch Hunters. Det er Renner selv som har fortalt dette til freelancejournalist Gunnar Rehlin under filmfestivalen i Venezia.

Om dette stemmer, er det en interessant duo vi har i vente!

Filmpolitiet vet at mange store navn har vært svært interesserte i å spille Hans eller Grete (hvilke kan ikke nevnes), men at stjernestatus ikke nødvendigvis var det viktigste Wirkola og hans produsent så etter.

(Saken fortsetter under bildet)

Noomi Rapace i Luftslottet som sprengtes (Foto/Copyright: Nordisk Film).

Kjent som Salander

Noomi Rapace er allerede godt kjent for det norske kinopublikumet etter den tøffe rollen som Lisbeth Salander i Millenium-trilogien.

LES: Filmpolitiets anmeldelser av Menn som hater kvinner, Jenta som lekte med ilden og Luftslottet som sprengtes!

Snart er hun også aktuell i Pål Sletaunes thriller Babycall, som får premiere i februar 2011.

Jeg kan godt se for meg Rapace som heksejaktende kvinne drevet av sorte minner fra barndommens opplevelser!

(Saken fortsetter under bildet)

Jeremy Renner på filmfestivalen i Venezia 2010. (Foto: Scanpix)
Jeremy Renner på filmfestivalen i Venezia 2010. (Foto: Scanpix)

På vei oppover

Jeremy Renner (39) fikk sitt gjennombrudd i Kathryn Bigelows krigsfilm The Hurt Locker, som han ble Oscar-nominert for. Han ble nylig hanket inn til en større rolle i Mission: Impossible 4, og skal spille Clint Barton/Hawkeye i Joss Whedons kommende The Avengers.

LES: Filmpolitiets anmeldelse av The Hurt Locker!

Renner er altså ingen smågutt! Karrieren er på full fart oppover, og det kan være et perfekt tidspunkt for Tommy Wirkola å ha Renner med på laget.

Renner liker Wirkola

– Jeg likte Død snø, og liker den innstillingen som skandinaviske regissører ser ut til å ha til kombinasjonen av skrekk og humor. Jeg tror Hansel og Gretel kommer til å bli fantastisk!

– Wirkola er en smart fyr, og det skal bli gøy å jobbe med ham, sier Renner til Aftonbladet.

(Saken fortsetter under bildet)

Tommy Wirkola går fra Død Snø til Hans og Grete. (Foto: Scanpix)
Tommy Wirkola går fra Død Snø til Hans og Grete. (Foto: Scanpix)

Bor i Los Angeles

Handlingen i Hansel & Gretel: Witch Hunters er lagt mange år etter hendelsen i det klassiske eventyret.

Hans og Grete har blitt voksne heksejegere, som kanskje ikke er et sjokkerende yrkesvalg etter at de ble forsøkt spist av den slemme heksa i skogen.

Tommy Wirkola bor for tiden i Los Angeles, der han er installert i en lekker leilighet, og jobber hardt med å forberede produksjonen. Filmen får forhåpentligvis premiere mot slutten av 2011.

Møter konkurranse

Den møter da kanskje en viss konkurranse fra Hansel and Gretel in 3D, som beskrives som en såkalt «reimagining» av eventyret.

Men kanskje vil filmene være så forskjellige at det ikke vil være noen sak. Jeg tror uansett jeg vil foretrekke Tommy Wirkolas versjon!

Filmpolitiet har fått beskjed fra Tommy at han ennå ikke kan kommentere hvorvidt Jeremy Renner og Noomi Rapace virkelig blir Hans og Grete.

Hva synes du? Tror du at Renner og Rapace kan sparke hekseræv? Kommentér under!