Star Wars IV: A New Hope. (Foto: Twentieth Century Fox Norway AS)
I want YOU - in 3D! (Foto: Twentieth Century Fox Norway AS)

Alle hjerter gleder seg – alle nerdehjerter i alle fall.

Fra offisielt hold er det nå bekreftet at Star Wars-filmene vil bli konvertert til 3D – og vist frem på kinolerretet nok en gang.

– Å få et bra resultatet avhenger av at vi tar oss god tid.

Det forteller sjefen for spesialeffektavdelingen til George Lucas’ Industrial Light & Magic i en pressemelding på StarWars.com.

Topp 5: Søsken i film

Skummelt terreng

Som en beinhard Star Wars-tilhenger er det ikke bare med glede jeg ser på at mine favorittfilmer blir gjort om til 3D. Mange filmer har blitt gjort om til 3D i etterkant, med et horribelt resultat.

Birger Vestmo trillet terningkast 1 til den katastrofale filmen Luftens Siste Mester som nylig hadde premiere på kinoer her i Norge. Den var opprinnelig laget i 2D, men ble konvertert i ettertid til 3D.

«… makan til møkkabilde er det lenge siden jeg har sett på kino! Det er mørkt og grumsete, som om noen har hengt en sokk foran linsa. Dybdefølelsen er nærmest fraværende. Det kan da umulig være dette som er kinoens fremtid? Har ikke James Cameron vist medAvatar hvordan det skal gjøres?»

LES: Birger slakter Luftens Siste Mester

Særlig bedre var det ikke med storfilmen Clash of the Titans, som også opprinnelig var en 2D-film.

«Clash Of The Titans burde vært en underholdende storfilm, men det er lenge siden jeg har blitt så dårlig underholdt i så stor skala.»

LES: Birger anmelder Clash of the Titans

Kommer i 2012

Pressemeldingen forteller at den første (og omdiskuterte) filmen i sagaen, The Phantom Menace, kommer på kinoer i 3D i 2012.

Det kan med andre ord virke som om de tar seg tid til å gjøre en grundig jobb. Det hadde vært trist om Star Wars-seriens tilbakekomst på kinoer endte i et skikkelig mageplask – det er i min mening er den mest fantastiske filmserien gjennom tidene.

Birger Vestmo så en syv minutter lang 3D-test av episode 4 under filmfestivalen i Haugesund for et par siden, og syntes resultatet var meget lovende.

Blir Star Wars i 3D en katastrofe eller en suksess?

Legg inn din kommentar under!

Les også: Hva gjør Star Wars-lekene dine når du ikke er hjemme?

Les også: 30 år siden The Empire Strikes Back