Mona B. Riise møtte Angelina Jolie for NRK i Los Angeles i forbindelse med hennes nye film Salt. Filmen hadde premiere denne uken, og vi har sneket litt i intervjuet for å finne ut hva som egentlig gjør at Angelina Jolie stadig trekkes tilbake til actionfilmer.

– Vi har alle blitt fascinert av spioner. Alt fra Mata Hari til Aldrich Ames, til spioner under andre verdenskrig, og de gjør seg jo godt på filmer! Fordi filmene handler ikke bare om action, men å finne ut av mysterier og deres hemmelige identiteter, sier Jolie.

Se Filmpolitiets anmeldelse av Salt her!

Juling på jobben

I Salt spiller Angelina en CIA-agent som blir beskyldt for å være en russisk spion, noe som selvfølgelig fører til en actionfyllt og eventyrlig rømningsferd fra CIA. Med halsbrekkende stunts, skyter, sloss, og rundjuler hun seg gjennom et armé av CIA-agenter og skurker.

– Jeg føler meg så heldig som kan ha dette som jobb, fordi jeg elsker å kaste meg av ting, kjøre i stor fart, og gjøre slåsskamper. Det er et skikkelig rush!

Jolie har vist seg å være en glitrende karakterskuespiller i tillegg til å være actionbabe, og det virker som om hun selv er like glad i å gjøre begge deler.

– Jeg liker å se thrillere, og jeg liker å se filmer som overrasker meg. Salt har mye dramatikk, en dyp karakter, og interessant handling. Jeg liker jo også å underholde i tillegg til å gjøre tunge roller.

Se traileren til Salt her!

Diskutér her: Hvilken film er er hun best i?

Tar det som en mann

Salt var en film som opprinnelig var tiltenkt en mann, og som derfor måtte forandres mye på for at Angelina Jolie skulle kunne tre inn i hovedrollen.

– Det var morsomt å lese manuset i og med at det var skrevet til en mann. Hovedrollen var en karakter som het Edwin, og som hadde kone og barn og alt. Jeg likte manuset, men det måtte forandres hvis en kvinne skulle spille hovedrollen. Det store klimakset på slutten var jo at mannen klarte å si «i love you» til familien sin, noe som kanskje ikke er en så stor terskel for en kvinne, så vi måtte forandre ganske mye, sier Jolie.

Se flere tøffe kvinnfolk i: Filmheltinner med baller!

Sunt å være agressiv

I forkant av filmen, ble det selvfølgelig gjort forberedelser både på det fysiske og det mentale plan.

– Jeg møtte mange tidligere CIA-kvinner som var helt herlige, og de snakket om sine liv, hva de hadde gjort for landet, og oppdragene deres. Når det gjaldt den fysiske biten gikk vi rett på stuntene, og det var litt «learning by doing» hvor vi prøvde ut mange forskjellige ting gjennom innspillingen.

Angelina Jolie er ikke kjent for å være av den pysete sorten, og har underholdt oss før med utrolige actionfilmer som for eksempel Lara Croft: Tomb Raider og Wanted.

– Jeg tror vi alle har noe i oss som gjør at vi vil føle oss levende gjennom noe fysisk, enten det er dansing, slåssing, eller hva det måtte være. Det å kunne være litt aggressiv er nok sunt, sier Angelina Jolie.

Har du sett Salt enda? Hva synes du om filmen? Diskutér her!