Apple har virkelig forstått at det er digital distribusjon av innhold som er fremtiden og 2010 har vært et godt år for spillinteresserte Mac-brukere.

I mai lanserte nemlig Valve en versjon av Steam for Mac.

Nå melder Apple at App Store også kommer til Mac, noe som kan gjøre spilling på Apple-maskiner mer levedyktig.

Tidligere har det vært slik at Mac-brukere ofte måtte finne seg i at mange spill bare kom til Windows. Etter at Steam kom til plattformen er det helt klart at tilbudet på spill til Mac har blitt mye større.

Les også: Apple snart større enn Nintendo

Får Steam konkurranse?

Når Mac App Store også snart kommer, vil Apple da ta opp konkurransen mot Steam på digital distribusjon av spill? Og vil de i det hele tatt være en reell konkurrent?

Apple har jo strenge retningslinjer på softwaregodkjenning, og vil ha total kontroll på hva som gis ut til sine plattformer.

Merkelig nok så tillater Apple vold i sine applikasjoner, mens pupper og nakenhet ikke er tillatt.

Les: Mer sex med iPhone

Nakenhet og innhold med seksuelle undertoner blir mer og mer vanlig i spill i dag. Hvordan vil dette bli påvirket av Apples sensur?

Jeg ser for meg at Mac App Store vil bli forkastet til fordel for Steam på spillfronten hvis sensur av spill blir tilfelle. Og hva er vitsen med å kjøpe et spill der Apple har fjernet innhold, hvis Steam tilbyr en usensurert versjon av det samme spillet?

Ville du lastet ned spill fra Apple?

Klarer Apple å ta opp konkurransen med Steam? (Foto: http://store.steampowered.com/)
Klarer Apple å ta opp konkurransen med Steam? (Foto: http://store.steampowered.com/)

Ligner på iPad-versjonen

Det var på en forhåndsvisning av den nyeste versjonen av Mac OS X, OS X 10.7 Lion, denne uken, at Steve Jobs fortalte at Apple nå bringer en App Store til Mac.

MacRumors skriver at den nye app-butikken vil ligne den vi har for iPad når det gjelder både grensesnitt og funksjonalitet, med beskrivelser, skjermbilder og brukeranmeldelser av de ulike appene. Applikasjonene vil også ha automatisk lagring, installering og oppdatering.

OS X 10.7 Lion vil bli lansert sommeren 2011, mens Mac App Store vil bli tilgjengelig i løpet av 90 dager. Utviklere kan begynne å sende inn sine applikasjoner for godkjenning i november.

Har du Mac?

Kommer du til å buker Mac App Store til å laste ned spill? Tror du Apple kan ta opp kampen mot Steam? Eller tror du at det kun vil bli fokus på applikasjoner som de vi finner på iPhone og iPad? Filmpolitiet vil vite hva du mener, så legg igjen en kommentar i kommentarfeltet!