Star Wars: The Force Unleashed II

Under årets spillmesse i Köln, slo jeg av en prat med Matthew Fillbrandt som er produsent av Star Wars: The Force Unleashed 2 (TFU2). Han hadde litt å melde om det kommende actionspillet fra LucasArts.

Vader eksperimenterer litt

For dere som har et forhold til Star Wars: The Force Unleashed 1 (TFU1), er Starkiller tilbake også i oppfølgeren som hovedperson. Dette som et resultat av Darth Vaders eksperimentelle kloningsarbeid. Vader har klonet Starkiller, i håp om at klonen vil være mer lydig overfor order enn den Starkiller som døde av Keiserens Sith-lyn i TFU1.

SE OGSÅ: anmeldelsen av Star Wars: The Clone Wars!

Men den nye Starkiller ser spøkelser fra fortiden og har svært blandede følelser om blant annet minnet om sitt eget dødsfall. Vader avfeier disse minnene, og sier til Starkiller at alle han kjente er enten døde eller blitt tatt til fange.

Lojalitetstesten

Rahm Kota, Starkillers opprinnelige læremester, har faktisk blitt tatt til fange av Vader og blir holdt som fange på planeten Cato Neimoidia. Og så snart Starkiller har fullført opplæringen sin i treningsleiren på planeten Kamino, blir hans første oppdrag å reise til Cato Neimoidia for å drepe nettopp Kota.

Saken fortsetter under bildet.

Star Wars: The Force Unleashed 2. (Foto: Lucasarts)
Star Wars: The Force Unleashed 2. (Foto: Lucasarts)

Ny reise, nye triks

Stedet i introduksjonen der ting skjærer seg mellom Starkiller og Vader, er også stedet der spillet setter inn høygiret. Starkiller, en tidligere jeger som nå har rollen som byttet, må ut på en personlig reise der de store spørsmålene er: hvem er jeg? Hva er jeg? Er jeg en klone? Hva vil det si å være menneske?

SE OGSÅ: Årets spilloverraskelse: Enslaved: Odyssey to the West!

På denne reisen drar du som Starkiller nytte av nye kampelementer som doble lyssverd, nytt kampsystem, nytt kombosystem og den nye kampteknikken Jedi Mind Trick, som har blitt ekstremt godt mottatt av testbrukerne. Her kan du vende dine fiende mot hverandre og avlede fiender mens du tar deg av andre ting i mellomtiden.

Saken fortsetter under bildet.

Star Wars: The Force Unleashed 2. (Foto: Lucasarts)
Star Wars: The Force Unleashed 2. (Foto: Lucasarts)

En samurai i galaksen

Innholdet og grafikken skal være lik på både Xbox 360 og PS3, og de har brukt den samme spillmotoren som TFU1 i en oppdatert versjon som øker både den grafiske kvaliteten, gameplayet og rendringen.

Teamet fra TFU1 er det samme som i TFU2, og noen av elementene de har tatt ekstra tak i fra forgjengeren, er kamerabevegelsen og targeting-systemet for å øke presisjonen og kontrollen spilleren har under force grip og kasting. Flyten i dobbelt lyssverd-kamp, vil få en slags akrobatisk følelse, nesten som en samurai, og komboene vil være mange, men intuitive.

En person som bare tilfeldigvis slenger innom TFU2, skal kunne dele ut litt juling uten å måtte sette seg inn i et komplisert tastesystem først.

Se serietegner Mads Eriksen anmelde forløperen, Star Wars: The Force Unleashed, under!

[nrkvideo videotype=»brightcove» videoid=»1818133752″ bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/10/the-force.jpg»]

Star Wars: The Force Unleashed 2 kommer i slutten av oktober, og du har vel allerede bestemt deg? Filmpolitiet kommer tilbake med mer når vi har fått sett nærmere på det.