The Beach Boys har mange gode låter som passer på stranda!

Musikaler er mer populære enn noen gang. Vi elsker dansen, dramaet og ikke minst musikken. Mamma Mia!, Across the Universe og We Will Rock You er tre musikaler med én ting til felles – alle er basert på og bygget rundt musikken til et kjent band.

Som de fleste vet er Mamma Mia! bygget på Abbas musikk.

Handlingen i musikalen har imidlertid ingen sammenheng med gruppas historie og er ikke biografisk på noen måte.

Slik er det også med Across the Universe som brukte The Beatles sin musikk for å fortelle en historie, og We Will Rock You som baserer seg på Queen sitt repertoar.

Musikal proppfull av hits

Nå kan fans av 60-tallsgruppa The Beach Boys glede seg til et lignende prosjekt.

Deadline.com melder om at 20th Century Fox har vunnet budkrigen mot Universal Studios om rettighetene til manuset og Beach Boys-låtene som skal danne grunnlaget for en helt ny musikal.

The Beach Boys er regnet som et av de mest innflytelsesrike bandene innen rock- og popmusikk gjennom historien.

En ting som er helt sikkert er at en musikalfilm med Beach Boys-musikk kommer til å være proppfull av gode hits. Sanger som «Surfin’ USA«, «California Girls«, «Good Vibrations«, «Do You Wanna Dance» og «God Only Knows» er bare noen få eksempler på fantastiske låter fra The Beach Boys sitt repertoar.

Det er heller ingen tvil om at gruppas gladmusikk fungerer godt på film. Rush Hour-filmene, Forrest Gump og ikke minst Love Actually, samt over hundre andre titler er alle eksempler på dette.

«Sloop John B» kan kanskje være en av låtene vi får høre i en ny musikalfilm. Se musikkvideoen for den gamle slageren øverst i artikkelen!

The Beach Boys. (Foto: thebeachboys.com)

Tidligere flopp

Selv om The Beach Boys stiller med fabelaktig musikk er det ingen selvfølge at musikalen blir en hit.

I 2005 ble musikalen Good Vibrations satt opp på Eugene O’Neill Theatre på Broadway. Musikalen handler om tre high school-elever som rømmer hjemmefra og drar på roadtrip til California.

Musikalen var ingen stor suksess og handlingen fikk kritikk for å være overfladisk og forutsigbar. Good Vibrations endte dermed opp med å bli tatt av etter et par måneder.

Vi får håpe at den nye musikalen blir bedre enn den gamle. Handlingen i filmen er inspirert av The Beach Boys og vi snakker derfor strand, sol og surfing en sommer på 60-tallet i det sørlige California.

Manuset er fortsatt i en tidlig fase av utarbeidelsen og skrives av Susannah Grant, kjent som manusforfatteren av Erin Brockovich.

Med tanke på at Grant ble nominert for Oscar for Erin Brockovich så er vel sjansen stor for at det blir et bedre resultat denne gangen.

John Stamos, Craig Zadan og Neil Meron skal produsere herligheten.

Albumet Pet Sounds er helt klart den beste plata til The Beach Boys. Sjekk ut den artige promofilmen for albumet under:


The Beach Boys – Pet Sounds Promo Film
Uploaded by EMI_Music. – Watch more music videos, in HD!

Har du trua på en Beach Boys-musikal? Og hva er din favorittlåt fra gruppa? Gi oss din mening i kommentarfeltet!