Mikkel Brænne Sandemose er regissør for Fritt Vilt III. (Foto: Aleksander Andersen / Scanpix)

Denne helgen har siste film i Fritt Vilt-trilogien premiere på kino. Mikkel Brænne Sandemose debuterer som spillefilmregissør med Fritt Vilt III. I sin anmeldelse av filmen roser Birger Vestmo Sandemose for den visuelle stilen i filmen.

Birger Vestmo var forøvrig ikke videre fornøyd med resten av Fritt Vilt III. Les anmeldelsen her!

Vi har snakket med Mikkel Brænne Sandemose. Han forteller at naturen var et viktig element for å få til det visuelle uttrykket de ønsket i filmen.

– Naturen er en viktig ingrediens for Fritt Vilt som konsept, som vi har gått veldig tilbake til i denne filmen. Det har vi brukt mye tid på denne gangen og bruker naturen aktivt som scenografi i filmen.

Sandemose mener også at Fritt Vilt III skiller seg fra de to foregående filmene siden den ikke foregår på ett konkret sted.

– Filmen er mer en reise eller en flukt om det kan kalles det. En flukt i panikk. Filmen reiser jo fra høyfjell til mørke.

– Vi har prøvd å bruke både skog, men også fjell og elv og andre ingredienser som passer til sjangeren. Vi har brukt mye tid på å finne steder som er unike. Vi har ikke gått ut i nordmarka og funnet en busk.

Gøy å lage vold på film

Fritt Vilt III er en slasherfilm og da er det selvsagt mer som skal til enn bare flott natur. Action og vold må også til!

Mikkel Brænne Sandemose forteller at det kan være utfordrende å spille inn en voldsscene på film.

– Man planlegger nøye, det er på et vis ganske kald beregning. Hvis man tenker rent praktisk er det en god blanding av effektbilder, samtidig som det er ganske mye følelser som skal ut på lerretet i en sånn type scene.

– Også er det noe som de fleste skuespillerne setter veldig pris på å få være med på. Det er litt sånn åh får jeg dø, får jeg dø! Det er jo ikke alle som får anledning til det.

Ta quiz! Hvilken slashermorder er du?

Angrer ikke

Fritt Vilt III er som sagt Mikkel Brænne Sandemose sin debut som regissør for en spillefilm. Litt spesielt er det å debutere med film nummer tre i en serie. Hvorfor ble det akkurat Fritt Vilt III?

– Det er vel fordi jeg er et ondt menneske. Innerst inne så er det mye ondskap!

– Neida, jeg skal ikke si at det er en tilfeldighet, men jeg fikk anledningen til å gjøre det, og jeg syns det virket veldig veldig spennende. Og det har jeg absolutt ikke angret på.

Se traileren for Fritt Vilt III her: