An Education (4)

DVD: An Education er et svært hyggelig drama om en ung jentes veivalg i London anno 1961.

Danske Lone Scherfig (Italiensk for begynnere) sjarmerer meg ved å starte hele filmen med Floyd Cramers «On the rebound» – noe jeg tok som et tegn på at noe godt var i vente. Det viste seg å stemme!

Filmen underholder med interessante figurer, gestaltet av et knippe solide skuespillere, og forteller en historie med tidløs appell.

Les hele anmeldelsen her.

An Education. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS)
An Education. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS)

Den perfekte familien (2)

BLU-RAY/DVD: Et familieliv uten konflikter og et liv i materiell luksus. Et hus hvor grasset er eviggrønt og kortklipt, og bilen er splitter ny. Det er den amerikanske drømmen, bildet av en perfekt forstadstilværelse. Hva om slike familier kun var et verktøy for reklameselskapene, for å selge sin livsstil?

En artig tanke, og ikke minst et artig eksperiment. Det er også grunnlaget for den svarte komedien Den perfekte familien.

Dette kunne vært et finurlig og intelligent skråblikk på forbrukerkulturen vi lever i, men filmen er istedet fylt med åpenbare produktplasseringer fra nettopp kommersielle aktører.

Filmen faller rett og slett på sin egen urimelighet og resultatet til regisør Derrick Borte pinlig overfladisk.

Les hele anmeldelsen her.

Den perfekte familien. (Foto: SF Norge AS)
Den perfekte familien. (Foto: SF Norge AS)

When You’re Strange (4)

BLU-RAY/DVD: The Doors dyrkes fremdeles, snart 40 år etter vokalist Jim Morrisons tidlige død. Dokumentarfilmen When You’re Strange forteller historien om hvordan bandet ble til, hvordan dyrkingen startet og hvordan det hele gikk til helvete etter få år.

Regissør Tom DiCillo har laget en god rockehistorie som skildrer bandets store interne problemer.

Johnny Depp er en engasjert fortellerstemme, men jeg savner å høre fra de gjenlevende bandmedlemmene.

Les hele anmeldelsen her.

Jim Morrison i When You're Strange. (Foto: ORO FILM)
Jim Morrison i When You're Strange. (Foto: ORO FILM)

Youth In Revolt (4)

BLU-RAY/DVD: Youth In Revolt er en søt, rar og morsom komedie om en ung manns iherdige forsøk på å vinne et jentehjerte.

Konsekvensene blir nok litt større og voldsomme enn de vanligvis blir i det virkelige liv, men tankene og følelsene i denne gode komedien virker urovekkende kjente.

Nick Twisp (Michael Cera) er 16 år og jomfru. Han har egentlig ikke et liv, og blir med når mora og hennes lugubre kjæreste rømmer fra sinte bruktbilkjøpere til en trailer camp.

Der møter Nick søte og mystiske Sheeni (Portia Doubleday), og blir hodestups forelsket. Men å vinne Sheenis hjerte er så komplisert at han må finne opp et alter ego for å ha en sjanse til å lykkes.

Les hele anmeldelsen her.

Youth In Revolt. (Foto: Scanbox Entertainment AS)
Youth In Revolt. (Foto: Scanbox Entertainment AS)