The Tempest poster. (Foto: Miramax Films)

William Shakespeare sine skuespill har gang etter gang tolket på kinolerretet. Romeo og Julie, Hamlet og En midtsommernattsdrøm er bare noen av dikterens verk som har blitt brukt i film.

De av dere som fulgte med på Filmfestivalen i Venezia tidligere i høst, har sikkert fått med seg at enda et Shakespeare-skuespill på film er på vei.

Jeg snakker selvfølgelig om filmen The Tempest som er basert på det som anses å være Shakespeares siste verk.

Eventyrdrama

Stykket The Tempest, eller Stormen som det heter på norsk, er et av Shakespeares eventyrstykker og dreier seg om Prospero, Hertugen av Milano, som er ute etter hevn fordi han ble forvist på grunn av trolldom.

Stykket er selvsagt fullt av intriger og familiedrama i ekte Shakespear-stil.

Det er Julie Taymor som har manus og regi på filmversjonen av Stormen. Hun har adaptert stykket Titus til film tidligere, så hun har tydeligvis peiling på Shakespeare.

Når det gjelder The Tempest har Taymor imidlertid gjort en interessant vri med hovedrollen i filmen.

Hertugen Prospero har nemlig blitt gjort om til hertuginnen Prospera i Taymors tolkning av verket. Rollen spilles av Helen Mirren, som blant annet er kjent for The Queen, National Treasure: Book of Secrets og State of Play.

Det blir interessant å se hva en kvinnelig hovedrolle gjør med det gamle verket!

Merkelig trailer

Grunnen til at jeg drar frem The Tempest nå er likevel ikke på grunn av spørsmålene rundt den kvinnelige hovedrollen.

Det er rett og slett fordi jeg ikke klarer å bli klok på filmen. Er dette en bra film, eller et merkelig makkverk?

Siden filmen er en eventyrfilm forstår jeg hvorfor traileren inneholder fantastiske elementer. Likevel klarer jeg ikke å bestemme meg for om traileren er bra eller overdrevent surrealistisk. Det samme gjelder effektene. I det ene øyeblikket synes jeg det ser heftig og kult ut, mens jeg i det neste rynker på nesa.

Det er noe som skurrer med den traileren her, men jeg klarer ikke å sette fingeren på hva det er. Og hvis den er så rar, hvorfor gleder jeg meg da til å se filmen?

Det er sannelig ikke lett. Se traileren i toppen av artikkelen og fortell meg din mening! Kommer The Tempest til å bli bra, eller dårlig?

Helen Mirren spiller i The Tempest. (Foto: Miramax Films)