Ukens topp 5-liste er inspirert av filmen Buried. Å bli levende begravd må jo være en kjip måte å dø på. Filmhistorien derimot, er full av spektakulære, morsomme, kule, eller rett og slett flotte måter å dø på.

Noen dødsfall på film er så minneverdige at du aldri glemmer akkurat den spesielle scenen. Jeg har derfor plukket ut fem minneverdige dødsfall på film!

Jeg er klar over at jeg mest sannsynlig setter i gang en stor diskusjon nå, for alle har jo sine favoritt «epic kills», ikke sant?

Hvis du ikke er enig med mitt utvalg av minneverdige måter å dø på, så legg gjerne igjen din kommentar i kommentarfeltet!

5:

Goldfinger – en dame dekt av gull

Som film nummer tre i en lang rekke av James Bond-filmer er Goldfinger kanskje også den mest ikoniske av dem alle. Hvem kan vel glemme Gert Fröbe som Auric Goldfinger, den grådige storsmugleren med en fetisj for gull.

Sean Connery spiller agent 007 og Shirley Eaton spiller Bond-piken Jill Masterson. Hun jobber i utgangspunktet for Goldfinger, men klarer selvsagt ikke å motstå Bond sin sjarme.

Jill blir drept for sitt forræderi og når Bond senere kommer inn på hotellrommet finner han henne død på sengen, med huden fullstendig dekt av gull.

Dette er en av de mest kjente scenene i James Bond-historien. Og er absolutt et minneverdig dødsfall.

Se traileren for Goldfinger her:

5:

Pulp Fiction – Marvin skutt i hue

Jeg har aldri ledd så mye av et dødsfall noensinne – Vincent Vega som skyter hue av stakkars Marvin.

Jeg snakker selvfølgelig om den legendariske bilscenen fra Pulp Fiction. John Travolta aka Vincent Vega og Samuel Jacksons rollefigur Jules Winnfield har akkurat overlevd en skyteepisode. Jules mener det er et mirakel og sverger at han skal legge opp som leiemorder.

Vincent Vega mener selvfølgelig at dette er noe tull og spør Marvin, som sitter i baksetet, hva han mener. Marvin svarer at han ikke har noen mening om saken. Og Vega snur seg da mot ham for å diskutere, med pistolen i hånden

Bilen kjører så over en dump og BAM! Pistolen går av og splatter hodet til Marvin utover hele interiøret på bilen.

– Ah man, I shot marvin in the face!

Jeg dør av latter! Jeg tror det som gjør denne dødsscenen så komisk er at det skjer så uventet. Dette er en av mine favorittscener i Pulp Fiction og den fortjener helt klart en plass på listen over legendariske dødsøyeblikk.

Se det hysteriske klippet her:

5:

The dark Knight – et magisk triks

Heath Ledger er fantastisk og sykt skummel i The Dark Knight. Han låste seg inn på et hotellrom i forkant av innspillingen av filmen for å virkelig komme inn i rollen som sinnssyk og hemningsløs forbryter.

Relativt i starten av filmen får vi en scene der Joker virkelig setter standarden for hvor gal han faktisk er. Han valser inn på et møte med Gothams største skurker, balanserer en blyant på bordet og forteller at han skal få den til å forsvinne.

– How ’bout a magic trick? I’m gonna make this pencil dissapear.

Jeg glemmer aldri da jeg satt i kinosalen og så The dark Knight for første gang. Joker tar tak i bakhodet på fyren ved siden av seg og smeller hodet hans ned i blyanten så den forsvinner.

– Tada! It’s gone!

Hele kinosalen brøt ut i gisp av sjokk og ærefrykt. På det lille øyeblikket ble Heath Ledgers Joker den mest legendariske superskurken som noensinne har vært vist på film.

Heath Ledger mottok Oscar for sin tolkning av The Joker etter sin død. Denne scenen er helt klart en av grunnene til det, og er et soleklart bidrag til vår topp 5-liste.

Her ser du traileren for The dark Knight:

5:

Kill Bill: Vol. 2 – Bills død

Øyeblikket begge Kill Bill-filmene leder opp mot er Beatrix Kiddos drap på sin gamle elsker og mentor Bill.

Uma Thurman er fabelaktig når hun forteller Bill at de to har noe uoppgjort og at hevnens time er kommet.

Hun er fylt av motstridende følelser, men får til slutt fullført sitt hevntokt.

Kung fu er alltid stilig. Når Beatrix bruker Pai Mei’s Five Point Palm Exploding Heart Technique på Bill er det intet unntak. Hvis det finnes en stilig måte å ta livet av noen på så må det være denne.

Dette er en dødsscene som er episk på alle måter. Flott kung fu og fantastisk musikk, etterfulgt av Bills siste skritt ut på gresset med bare føtter, før hjertet hans til slutt gir etter.

Bills død er et poetisk og minneverdig øyeblikk!

Se Pai Mei’s Five Point Palm Exploding Heart Technique-scenen her:

5:

Alien – romvesen ut av brystkassa

Dette er en scene som fester seg til netthinnen for evig tid når du har sett den. Vi snakker Ridley Scotts Alien fra 1979 – øyeblikket der en alien bryter ut av brystkassen til en person for første gang.

Det er Officer Kane som er det uheldige offeret. Mannskapet på romskipet spiser middag og aner fred og ingen fare når Kane plutselig begynner med noen merkelige lyder. Det tar ikke lang tid før han ligger over bordet mens han hyler og vrir seg i smerte fordi en alien trenger seg ut av kroppen hans.

Og når den faktisk klarer å bryte ut, og blodet spruter til alle kanter, så er det vanskelig å bestemme seg for om du synes det er utrolig ekkelt eller vanvittig kult. Det er urovekkende, tøft og skremmende på samme tid.

Dette er kanskje det mest minneverdige øyeblikket i filmhistorien noensinne, i alle fall i science fiction-sjangeren! Derfor er dette nummer én på min liste over minneverdige dødsfall på film.

Sjekk ut den nervepirrende traileren til Alien her: