Nintendo 64. (Foto: Nintendo)
Nintendo 64. (Foto: Nintendo)

Mørke og sene kvelder – fire kompiser foran en enslig skjerm.

Vennskapelig dulting og sniktitting på hvor de andre var, og ikke minst gleden over å vinne.

Nostalgispill

Jeg husker Goldeneye-spillet fra 1997 til Nintendo 64 med både glede og nostalgi – nå er spillet kommet i en ny versjon. Men nei, det er ikke en ren remake forteller en av produsentene bak spillet James Lodato.

GoldenEye007 - box art. (Foto: Nintendo)
GoldenEye007 - box art. (Foto: Nintendo)

Goldeneye 007 til Wii er et helt nytt spill basert på filmen fra 1995 – vi fikk med oss den opprinnelige manusforfatteren, Bruce Feirstein, slik at vi kunne tilpasse spillet til dagens standard.

Noe som blant annet har ført til at Pierce Brosnan har blitt byttet ut med en figur som ligner Daniel Craig.

LES: Craig aktuell i Menn som hater kvinner

– Han (Feirstein journ. anm.) skrev om narrativet og noen lokasjoner, slik at spillet er litt mer apropo 2010. Det er med andre ord ikke en ny versjon av det gamle spillet.

Nintendo Wii har ikke et flust av spill som er rettet mot «hardcore»-delen av spillbefolkningen. Likevel har det kommer noen spill som viser at konsollen kan klare å engasjere Halo-publikumet – The Conduit var et godt eksempel på det.

Hva med det gamle spillet?

Jeg var veldig nyskjerrig på om de har tatt hensyn til det gamle spillet i utviklingen – for selve spillmekanikken i det originale Goldeneye-spillet er noe av det som har ført til at spillet har festet seg i hukommelsen til tusenvis av spillere.

Anmeldelse: Quantum of Solace

– Vi har hentet og brukt det vi vet om førstepersonsskytere, og så har vi sett på hva som gjorde at spillene på 90-tallet var så populære. Vi har rett og slett kombinert disse to, juksa litt, og vips et moderne Bond-spill! forteller Lodato.

Og ja, ta det med ro – den viktigste biten er mer.

– Vi har hentet tilbake delt skjerm for opptil fire spillere, slik at folk kan spille sammen på sofaen. Det er nettopp det folk flest husker! I tillegg har vi utviklet dette slik at opptil åtte spillere kan spille mot hverandre online.

(saken fortsetter under bildet)

Goldeneye 007. (Foto: Activision)
Goldeneye 007. (Foto: Activision)

Husker du?

Personlig tror jeg nok ikke at en så begrenset flerspiller (over nett) vil være til fordel for spillet – Nintendo Wii har heller ikke de beste forutsetningene for en god nettverksspillopplevelse.

Derfor tror jeg det er ekstra viktig at Goldeneye 007 til Wii har den gode gamle «splitscreen»-biten med seg

Men husk at du må ha fire Classic-kontrollere da.

Goldeneye 007 kommer ut i butikkene fredag 5. november – Filmpolitiet kommer med en anmeldelse så fort som mulig.

LES: Sean Connery – 80 år i år

Spilte du Goldeneye på Nintendo 64?