Kinect har ingen håndkontrollere slik Playstation Move har. (Foto: Sony)

Før helgen ble Kinect, den nye bevegelseskontrolleren til Xbox360, lansert i USA.

Da Wii kom til verden i slutten av 2006 tok det ikke lang tid før diverse TV-skjermer fikk lide rundt omkring i verden. Folk som ble litt for ivrige glapp gjerne Wii-kontrolleren og sendte den som et spyd inn i TV-skjermen.

Man skulle kanskje tro at slikt ikke ville forkomme med en bevegelsesteknologi helt uten håndkontrollere? Men alas, slik er det altså ikke.

Regnbuetårer

På fredag meldte 1UP.com at en uheldig spiller hadde prestert å ødelegge sin TV da han spilte Kinect Sports Volleyball klokken halv to på natten. Han er dermed kanskje den første som ødela en TV med Kinect.

Phil Villarreal la ut bildet øverst i artikkelen på sin blogg like etter hendelsen. Jeg måtte le da jeg så det, for hvordan i alle dager klarer man å knuse en skjerm når man ikke har noe som kan glippe ut av hendene eller lignende?

På bloggen sin skriver Villarreal:

«A public service announcement: Do not under any circumstances play Kinect Sports Volleyball at 1:30 a.m. while standing under a ceiling fan with a dangling chain for a light switch. You could conceivably spike it into your year-old amazing TV, causing it to die with a rainbow LCD teardrop dripping down from the impact wound.»

Ganske så morsomt! Og som jeg skrev i artikkelen om førsteinntrykket av Kinect, så bør du ha god plass hvis du tenker på å skaffe deg Kinect. Dette gjelder tydeligvis for høyden under taket også!

(Artikkelen fortsette under bildet).

Kinect (Foto: Promo)
Kinect (Foto: Promo)

Selger som varmt hvetebrød

På onsdag lanseres Kinect her i landet. Og hvis vi lar salgstallene fra USA være en pekepinn, så vil det fort bli utsolgt.

Best Buy’ er en av de største elektronikkforhandlerne i USA. Chris Homeister er direktør for underholdningsavdelingen i firmaet. Til USA Today forteller han at Kinect er utrolig populært hos dem.

– Vi har sett en enorm etterspørsel for Kinect og det sto lange køer utenfor våre midnattsutsalg rundt omkring i landet.

– Våre nettbutikker er for tiden utsolgt, men vi jobber med Microsoft for å få nye produktforsendelser før jula, sa Homeister til USA Today.

Det blir spennende å se hvordan det vil gå med salget her i Norge. Selv har jeg veldig lyst på en Kinect til odel og eie, men jeg tror nok jeg likevel kommer til å vente litt med å kjøpe en.

Det kan være greit å finne ut om Kinect klarer å by på langvarig moro, eller om man fort blir lei av konseptet, før man investerer omlag 1300 kr i bevegelseskontrolleren.