I dag ankom Microsofts nye bevegelsesteknologi Kinect, Filmpolitiets lokaler på Tyholt i Trondheim. Du kan dermed si at dette har vært en artig arbeidsdag for undertegnede og kolleger!

Vi har danset, slåss, trent og kjørt bil, og førsteinntrykket av bevegelsessensoren til Xbox360 er veldig positivt. Vi skal nå bruke tiden fremover til å teste Kinect for å finne ut om dette er noe som kan være gøy i lengden også. Er dette virkelig fremtidens bevegelsesteknologi?

Kroppen er kontrolleren

Filmpolitiet har allerede anmeldt noen spill til PlayStation Move. I motsetning til Move, kan du med Kinect legge kontrollerne helt fra deg.

Les også: Anmeldelse av SingStar Dance

Her er det dine egne kroppsbevegelser som styrer alt. Kinect-sensoren registrerer dine bevegelser slik at figurene i de ulike spillene gjør det samme som deg.

Kinect kjenner også igjen både ansiktet og stemmen din. På den måten ser den alltid at det er du som spiller og innstiller seg etter det.

Intuitive bevegelser

Siden alle spillene baserer seg på dine egne kroppsbevegelser føles alt du gjør med Kinect veldig intuitivt. Vi testet blant annet bilspillet Kinect Joy Ride, hvor du holder armene opp foran deg som om du holder i et ratt når du kjører.

Man forstår øyeblikkelig hvordan det fungerer, og selv bestemoren din på 70 ville fattet hvordan hun skulle svinge.

Etter å ha tatt en titt på de spillene vi har fått virker det som om denne intuitiviteten er en gjenganger med Kinect.

Vi har fått en rekke spill vi skal teste ut. Dance Central, Kinect Adventures, Kinectimals og Fighters Uncaged er noen av spillene vi skal se på.

Hvis du lurer på om Dance Central er gøy så kan du jo ta en titt på videoen under.

Nettsjefen i P3, Roy Strømsnes, var veldig entusiastisk da pakken med Kinect kom i dag. I videoen ser du han og min kollega Maria som rister ræv med dansespillet!

Les også: Se, han danser!

[nrkvideo videotype=»brightcove» videoid=»660207951001″ bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/11/roydanser.png»]

Som en science fiction-film

Førsteinntrykket av Kinect imponerer. For selv menyene i de ulike spillene gjør inntrykk på oss. Du bruker hendene dine til å navigere deg gjennom spillmenyen og det føles nesten som om du er i en science fiction-film!

Slik som i Minority Report når Tom Cruise klikker på en skjerm som ser ut som et hologram. Det er utrolig tøft! Jeg følte meg rett og slett dritkul da jeg sto og foretok ulike valg i menyen.

Bevegelsesteknologien fungerte også veldig godt med flere av spillene vi prøvde. Spillet Kinectimals er som en avansert versjon av Tamagotchi, der du adopterer et lite dyr som du kan kose med og trene opp til å gjøre ulike triks.

Når du strekker hendene frem for å klappe dyret ditt registrerer Kinect hvordan du beveger hendene dine veldig godt. Dyret ditt følger deg også med øynene når du beveger deg rundt i rommet. Ganske så kult!

Les anmeldelse av PS Move: Start the Party

Dyra i Kinectimals er utrolig søte! (Foto: Microsoft Game Studios)

Lettbeint underholdning

Etter å ha spilt ulike spill med Kinect en hel dag, kan vi i Filmpolitiet konstatere at vi har trua på Microsoft sin bevegelsteknologi. Vi kan imidlertid også si at dette nok ikke blir en plattform for såkalt «hardcore» spilling.

Kinect byr så langt vi kan se på lettbeint underholdning som har en lav terskel for hvem som kan delta.

Det skal bli spennende å se om Kinect lever opp til det førsteinntrykket vi har fått nå ved videre testing. Det har jo vært en del skriverier om at bevegelsessensoren ikke fungerer så godt som den burde.

Det vi kan si så langt er at vi er imponerte, Kinect er kjempegøy og vi gleder oss til å spille mer!

Og hvis du lurte, så ja, du må nok ha en stor stue!

Tenker du på å skaffe deg Kinect, eller er tror du Move er bedre? Si din mening i kommentarfeltet!

Kameraet og sensoren til Kinect kjenner igjen utseende og stemme. (Foto: Tatt med journalistens iPhone)