Reisebrev del 2 – tirsdag 17. august – kveld

GamesCom – europas største spillmesse – Köln i Tyskland

Heisann alle sammen,

Huff ja, jeg lovte dere en video av meg som prøver det nye dansespillet Dance Central til Xbox 360. Vi kan vel slå fast først som sist at jeg ikke har en spesielt lovende fremtid innen kroppsbevegelser.

Likevel tror jeg at akkurat dette spillet blir en av de store titlene til Xbox 360 og Kinect, en sikker slager under juletreet.

LES: Kinect kommer i november

For selv om det kanskje ikke ser slik ut, så var spillet utrolig morsomt!

Vi som spillere må bare akseptere at vi nå mister siste del av selvrespekt. Vår fremtid kommer til å bestå av merkelige armbevegelser foran tv-apparatene våre. Filmpolitiet kommer tilbake med en sniktitt på Dance Central, og ikke minst et intervju med en av produsentene vi møtte under dagens seanse.

Dette har vært en laaang dag i spillets tegn. Martin (kameramann) og jeg har vært på pressekonferanser / lekedag hos Microsoft og Sony, og kom hjem først 23:00 tirsdag kveld.

LES: Reisebrev del 1

Dere får en grei oppsummering av de artigste tingene vi har prøvd og opplevd i bildeform, noe som betyr at det blir minimalt med tekst i dette reisebrevet.

Det blir inngående skriverier om både vår Kinect-opplevelse, Playstation med 3D, Assassin’s Creed: Brotherhood og mer i neste uke.

Kommentarfeltet finner du nederst i saken, under alle bildene. Gi gjerne terningkast til min danseopptreden 🙂

Hilsen Rune (og Martin)

GamesCom 2010 - Tirsdag 17. August. (Foto: NRK / Rune Håkonsen)
Slik så det ut hos Microsoft sin presseevent, mye grønt. (Foto: NRK / Rune Håkonsen)

Rune: – Grønt, grønt og atter grønt. Og masse damer som var veldig flinke til å spille Kinect-spill. Merkelig nok var alle besøkende (nesten i alle fall) svette nerder. Det lukta ikke godt her inne…

Martin: – Med grønnfarga dugg, en luftfuktighet fra helvete, og fagre dansedamer er nok Microsofts «play day» det nærmeste du kommer en real absinth-rus i dagens Köln.

GamesCom 2010 - Tirsdag 17. August. (Foto: NRK / Rune Håkonsen)
Denne kidden knuste selvtilliten til Rune totalt. (Foto: NRK / Rune Håkonsen)

Rune: – Først prøver jeg å danse litt, et ærlig forsøk. Så kommer denne kidden og bare sier «PWND»!

GamesCom 2010 - Tirsdag 17. August. (Foto: NRK / Rune Håkonsen)
"And put your right hand up" (Foto: NRK / Rune Håkonsen)

Rune: – Kinect lanseres blant annet med spillet «Klapp deg på hodet og lag sirkelbevegelser med den andre hånda på magen».

Martin: – Microsoft skal ha respekt for å få selv japanske toppsjefer (ikke til stede i bildet red.anm.) til å vrikke på rumpa ^^.

Rune: – Kawaii desu!

GamesCom 2010 - Age of Empires: Online. (Foto: NRK / Martin Aas)
GamesCom 2010 - Age of Empires: Online. (Foto: NRK / Martin Aas)

Rune: – Til vår store overraskelse viste de også frem det nye Age of Empires-spillet. Jeg ble nesten tårevår i øyekroken da jeg fikk se hvordan det nye barnet (ja, jeg mener spillet altså) faktisk var. Likevel merker jeg er at jeg er litt skeptisk til «free-to-play»-modellen de har valgt, det at du må betale små summer for å låse opp visse enheter og oppgraderinger i spillet. Samtidig er det ganske spennende å blande MMO-elementer med RTS-elementer, for ja – dette er faktisk et MMO-spill!

Martin: – Det minner veldig om Civony. Bare at det er i sanntid, har brukbar grafikk, og at selskapet bruker en hyggelig fyr som ligner på Bryan Cranston fra Breaking Bad til å promotere spillet; framfor intentsigende mykporno som førstnevnte.

GamesCom 2010 - Tirsdag 17. August. (Foto: NRK / Rune Håkonsen)
Legg merke til at Microsoft = grønn og Sony = rød. (Foto: NRK / Rune Håkonsen)

Rune: – Senere på dagen var vi på Sony sitt presseevent. SCEE betyr altså Sony Computer Entertainment Europe.

GamesCom 2010 - Tirsdag 17. August. (Foto: NRK / Rune Håkonsen)
- Wow, verden ser bare så utrolig mye bedre ut med disse på! (Foto: NRK / Rune Håkonsen)

Rune: – Der fikk vi 3D-briller. Jeg tror dette er neste sommers hotteste mote.

Martin: – Bare synd vi stod lenger i kø for å få dem, enn vi faktisk fikk anledning til å bruke dem 🙁 .

GamesCom 2010 - Tirsdag 17. August. (Foto: NRK / Rune Håkonsen)
- Vi har solgt utrolig mange spill altså, helt sant! (Foto: NRK / Rune Håkonsen)

Rune: – Andrew House (sjefen for SCEE) snakket om hvor bra det går med Playstation, han skal jeg intervjue i morra. Jeg tar med meg tre spørsmål fra våre kjære lesere som har lagt inn en kommentar på reisebrevets del 1.

GamesCom 2010 - Tirsdag 17. August. (Foto: NRK / Rune Håkonsen)
- Fett å sprenge ting i Afganistan lzzm! (Foto: NRK / Rune Håkonsen)

Rune: – Ok, TIME OUT! Er det bare jeg som syns det er utrolig kleint med amerikanske rockeband som lager musikk til krigspill eller den amerikanske hæren? Sjekk denne greia fra Kid Rock, dette er kleint. Her ser vi Greg fra Linkin Park (som altså har fått sin musikk brukt i en av de nye trailerne til spillet) som spiller det nye Medal of Honor-spillet. I lys av avsløringene til Wikileaks, hvor det går frem at de sivile tapene i Afganistan er mye høyere enn hva som hittil er blitt rapportert, er det ikke uten en bismak at jeg ser Greg bokstavelig talt sprenge seg igjennom en liten fjellandsby med et helikopter utstyrt med rakettkastere. Vi har tidligere sett intervjuer med amerikanske soldater som behandler jobben sin som et dataspill, dette vil ikke akkurat hjelpe tror jeg…

Martin: – På den positive siden slipper nå kanskje amerikansk ungdom å forlate sofakroken for å sprenge i stykker afganske fjellandsbyer.

GamesCom 2010 - Tirsdag 17. August. (Foto: NRK / Rune Håkonsen)
Firespillers coop i det nye Rachet & Clank-spillet - woho! (Foto: NRK / Rune Håkonsen)

Rune: – Helt til slutt kom Insomniac Games på scenen, der de blant annet viste frem en ganske kul teaser for Resistance 3 (ja, det er på vei) – sjekk ut videoen under. Ooooog at det kommer et nytt Ratch & Clank-spill – nemlig All 4 One. Det så også veldig artig ut.

Her er teaseren for Resistance 3 – håper de klarer å gjenskape stemningen i selve spillet. Hva tror du om oppfølgeren til Insomniac Games?

Kommentarfeltet finner du under videoen.