Xbox Kinect u/logo. (Foto: Microsoft)
Slik ser den ut, den magiske klossen. (Foto: Microsoft)

Spennende, trøblete og overraskende, dette er et par ord som kan beskrive hvordan Kinect har blitt vist frem for oss det siste året.

Nå som E3-bølgene har roet seg, syns jeg det var på tide å se litt på hva som ble lovet og hva Kinect egentlig er.

LES: De feteste trailerne fra E3

For de siste dagene har det kommet en rekke (skuffende) nyheter om den revolusjonerende bevegelseskontrolleren.

Du må stå for at systemet skal virke, og kun to aktive spillere kan spille samtidig.

Hva, kun to? Det var min reaksjon.

Så her er en liten timeline over Kinect, ut i fra mitt minne. Har du synspunkter eller kommentarer, sleng de inn nederst i saken.

LES: Her er Nintendo 3DS

LES: Sony satser alt på 3D

Juni, 2009

Spillentusiaster over hele verden står stille, Microsoft har vist frem sin visjon for fremtiden. Project Natal fjerner spillkontrollerne i hendene våre. Fremtidens bevegelsesteknologi er her.

Microsoft gjør intet annet enn et kvantesprang innen interaksjonsteknologi – det var i alle fall det alle tenkte.

Vi behøver ikke lenger å tilpasse oss spillkonsoller, de tilpasser seg våre behov.

August 2009

Jeg drar til GamesCom i Køln for blant annet å teste Project Natal for første gang, og jeg får spille en tidlig versjon av systemet med noen enkle spill. Og jeg skal ærlig innrømme at jeg var imponert, spesielt med tanken på all funksjonaliteten som ble lovet.

Der får jeg også oppfylt en spilljournalists drøm, et personlig intervju med selveste Peter Molyneux! (sjekk intervjuet under)

– Tenk deg at noen kommer opp og snakker til deg!

Peter Molyneux er utrolig entusiastisk, og det smitter. Jeg drømmer om en superavansert Tamagochi, en kunstig intelligens som sammen med Project Natal vil revolusjonere hvordan vi ser på spillkonsoller.

Juni 2010

Det har vært stille en stund, men så vi får beskjed om at E3 2010 i Los Angeles er stedet. Her skal alt vises, navnet avsløres og produktet vises frem.

– Kledd ut som en blanding av Dynastiet og Ku Klux Klan, følte vi oss som en «gimp» der vi stod og så på det mest surrealistiske sprøyet i vårt liv.

Eh, ja. Dette er ordene til det amerikanske nettstedet Destructoid, sjekk forøvrig deres komiske sammenfatning av det hele i videoform her.

World Premiere of Kinect for Xbox 360 (Vince Bucci/AP Images for Xbox)
Et sirkus (du Soleil) var leid inn for anledning, no shit. (Vince Bucci/AP Images for Xbox)

Vi har fått med oss at det var et forbrukerevent, ikke for nerdete journalister. Likevel lurte mange på hva nytt som egentlig ble vist frem.

Og hvor ble det av Milo fra videoen over? Ikke et ord om han eller den kunstige intelligensen Lionhead Studios utvikler.

Det andre vi får vite på E3 er oppløftende; navnet blir Kinect, det kommer før jul og vil ha mange spennende spill bak seg.

LES: Natal blir Kinect

Juli 2010

Det var mange rykter rundt E3 om at du måtte stå for at Kinect skulle fungere, og etterhvert har flere utviklere kommet frem og fortalt om deres erfaringer.

Nettstedet Kotaku spurte under et demonstrasjon av Kinect til bruk for navigering av dashbordet til Xbox om han kunne sitte, men nei.

– Sitting is something we’re still calibrating for.

Og så, denne uka kom enda en nyhet, Kinect støtter kun to aktive spillere samtidig. Hva nå enn det betyr da.

På nettstedet 1Up.com kan vi lese produktspesifikasjonene fra nettbutikken Play.com, som sier at systemet «Tracks up to 6 people, including 2 active players». Altså kun to som spiller samtidig.

Milo er død (på et vis)

Og i går kom beskjeden om at Milo og den fantastiske kunstige intelligensen som jeg ble så gira over, ikke kommer ut.

– Milo er en teknologidemo som fortsetter å eksistere, men akkurat nå er det ikke et spill vi planlegger å gi ut.

Disse ordene kom i går fra prosjektsjef i Microsoft, Alan Greenberg, under et intervju med tv-kanalen ABC.

Men i dag mener Greenberg at det var feil og at Milo fortsatt er under utvikling, i alle fall i følge nettstedet Gamespot.com.

Det er med andre ord mange ting som fortsatt er usikkert rundt Kinect. Systemet kommer i butikkene i november, og tross skuffelsene og motstridende beskjeder skal jeg nok skaffe meg det.

Skal du?