Hør på dette anslaget. Det er av de helt sjeldne: en campingbil med en fyr iført bare gassmaske og truse i sjåførsetet, to bevisstløse typer som ruller rundt med pistoler i hendene baki og en bevisstløs fyr med gassmaske i passasjersetet, i vill fart gjennom ørkenen i New Mexico. Verdt å se? Tror det.

Seriekanalene

I kveld er det norgespremiere både på den nye norske kanalen MAX og tv-serien Breaking Bad som originalt går på AMC (American Classic Movies).
AMC er definitivt mest kjent for Mad Men her til lands, men kan på kort tid gjøre seg gjeldende som et kredibelt serienavn. Gårsdagens premiere på The Walking Dead viser i alle fall en god tendens. Det gjør også MAX, som freser i gang denne uka med Spartacus: Blood and Sand i morra, Mad Men sesong 4 på onsdag og altså Breaking Bad i kveld.

Utgangspunktet

Breaking Bad handler om en kjemilærer som gjør nettopp det: «to break bad» betyr å slå seg løs, og den vanlige Walter White (Bryan Cranston) går fra å være en engasjert kjemilærer til å drive en metamfetaminlab som fremstiller de heftigste krystallene.

Se traileren for Breaking Bad her! (Anmeldelsen fortsetter under videoen.)

De klassiske usannsynlige partnerne

Etter å ha sett første episode, har jeg lyst på mer. Denne serien gir mye i første episode, og jeg elsker når en serie gir mer enn jeg hadde forventet.
Det er mengder av ting å spille på her, og ingen av figurene er kjedelige eller uinteressante. Walter er en fin og snedig hovedperson og hans partner i kriminalitet, Jesse Pinkman (Aaron Paul) har en fin usympatisk kulhet over seg.

Svett, røft og lovende

Breaking Bad er lekkert filmet, og musikken består av lekre og tøffe riff som ikke ligger utenpå og irriterer, men som sitter som ei kule sammen med actionsekvensene.

Dette kan bli den svette og røffe versjonen av Weeds.

MAX skal vise alle tre sesongene av Breaking Bad på rad, og i kveld klokka 22:00 er altså premieren på første sesong. Få det med deg!