Onsdagens sending av Filmbonanza på NRK2 var viet til kortfilmen, hvor Filmbonanza hadde plukket ut tre av de beste kortfilmene fra året som er gått, og viser dem alle i sin helhet i dagens sending.

Her er kort omtale av hver enkelt film:

Scene Fra Et Parforhold. (Foto: Revolt Film)
Scene Fra Et Parforhold. (Foto: Revolt Film)

  • Scene fra et parforhold: #2 handler om å stille spørsmål man egentlig ikke vil vite svaret på. Filmen viser en situasjon som kan oppstå i et parforhold når man begynner å stille nettopp disse spørsmålene.

FAKTA: Regissør Glenn Erland Tosterud har bakgrunn som komiker, skuespiller og manusforfatter. Han startet Revolt Film AS i år, og har siden oppstarten produsert tre kortfilmer. Scene fra et parforhold: #2 er hans regidebut.

Som far så sønn (Foto: Martin Klim Kyllingmark)
Som far så sønn (Foto: Martin Klim Kyllingmark)

  • Som far så sønn handler om en ti år gammel gutt som vil følge i farens fotspor og bli slakter når han blir stor. Filmen skildrer tiåringens tanker og refleksjoner rundt slakting av dyr.

FAKTA: Martin Klim Kyllingmark er student ved Nordland kunst- og filmfagskole. Helt siden han var liten har han uttrykt seg i bilder, og har hatt en spesiell interesse for filmens univers. Kyllingmark er fascinert av filmens muligheter og arbeider med fiksjon, animasjon og dokumentar.

1987-1993 (Foto: Hagabion kortfilm)
1987-1993 (Foto: Hagabion kortfilm)

  • 1987-1993 handler om Marius som befant seg i snowboardbakken i sju år på jakt etter det ultimate hoppet. Med seg hadde han moren sin, som hadde i oppgave å fange øyeblikket på film. En kavalkade av snøkledde bilder blir en rørende hyllest av en tålmodig mors kjærlighet til sitt barn.

FAKTA: Marius Dybwad-Brandrud er født og oppvokst i Bohuslän på grensen mellom Sverige og Norge. Han er filmregissør og cinematograf, og har blant annet arbeidet som cinematograf for Ruben Östlund (De ufrivillige). Han har en bachelor i fotografi og en master i kunst og regi.

Se hele onsdagens Filmbonanzasending i toppen av saken!