I går kveld sendte NRK3 den prisvinnende biografiske spillefilmen om Ian Curtis – vokalisten i Joy Division. Nå kan du også se den her på Filmpolitiets nettsider! Trykk på videoknappen i bildet over for å starte filmen.

Noe for seg selv

Control forteller historien om Ian Curtis liv både i Joy Division, – og på privaten. For de som enten har kjennskap til Ian Curtis eller har sett mer enn to musikkfilmer vet hvordan gangen i filmen er: Ungdomsårene – kjærligheten – gjennombruddet – suksessen – nedturen, og – ja, vi vet hvordan dette slutter. Heldigvis er Control noe helt annet enn det man har sett tidligere.

Les Filmpolitiets anmeldelse av Control her

Les også: P3s musikkfilmguide

Se traileren her. Artikkelen fortsetter under videoen.

Control er glimrende!

Les også: Om festivalen Unknown Pleasures – til ære for Ian Curtis (Lydverket)

Autentisk

Regissør Anton Corbijn er mest kjent som fotograf og har fulgt band som Joy Division, U2, og Depeche Mode. Han har gjennom karrieren sin stått for flere ikoniske portretter og musikkvideoer, og har med Control fanget den bestemte stemningen han er så kjent for i bildene sine.

Ikke bare er Control nydelig å se på, men den viser også Ian Curtis på en utrolig autentisk måte. Sam Riley gjør en skremmende god Ian Curtis, noe man fort oppdager ved å studere gamle opptak.

Hør Joy Division i Spotify

Birger Vestmo anmeldte Control da den gikk på kino, og her er noe av det han sa i anmeldelsen:

«Nå gjenskaper regissør Anton Corbijn historien bak selvmordet i filmen ”Control”. Samtidig gjenskaper han rockehistorie. Og det har han gjort smart og innsiktsfullt. Gamle fans av Joy Division vil elske dette. Og bandet vil få nye fans. Control er glimrende!»

Les også: Hvor er de norske rockeheltene?

Control går kl 21.45 på NRK3


Filmen er tilgjengelig i nett-tv til og med julaften.