Vi har lagt 2010 bak oss, og det er på tide å se fremover! Vi kan glede oss til et år fullstappet med både norske og utenlandske premierer, og det burde absolutt være noe for alle og enhver.

Filmkonstabel Birger Vestmo har tatt for seg de første månedene i dette fantastiske filmåret, og dette er de filmene han gleder seg mest til.

Les også: De beste filmene i 2010

The Green Hornet

– Nå har jeg ikke noe spesielt forhold til Green hornet, men jeg har et sterkt forhold til Michel Gondry som har står for to filmer som jeg setter veldig høyt, nemlig Evig solskinn i et plettfritt sinn, og Vitenskap om drømmer. Det skal bli spennende å se hva han gjør i denne superhelt-sjangeren, også er det morsomme folk med som Cameron Diaz, Seth Rogen, og Christoph Waltz med i filmen, så jeg tror The Green Hornet kan bli et høydepunkt i januar, sier Birger Vestmo.

The Green Hornet har premiere 21. Januar.

Black Swan

Black Swan er en film som virker svært lovende ut fra det jeg har lest og hørt, sier Birger.

Det er en mørk thriller satt i et ballettmiljø. Vi treffer Nina (Natalie Portman) som får spille hovedrollen i Svanesjøen, men det skal vise seg at lykkerusen over å ha fått den prestisjetunge rollen varer kort.

– Det skal bli spennende å se hva regissør Darren Aronowsky har klart med Black Swan, som blant annet har fått mange lovord for det visuelle i filmen, sier Birger.

Black Swan har premiere 2. februar.

Norsk filmfest

Det er rekordmange norske premierer i 2011, og festen starter allerede 7. januar med Tomme Tønner 2. Birger trekker også frem Fjellet, Ole Giævers spillefilmdebut, og oppfølgeren til Mannen som elsket Yngve, Jeg reiser alene.

– Jeg gleder meg til å se om de klarer å følge opp den populære og kritikerroste Mannen som elsket Yngve, sier Birger.

Les filmpolitiets anmeldelse av Mannen som elsket Yngve

True Grit – et ekte mannfolk

Dette er den nye filmen fra Coen-brødrene, hvor vi kan se blant annet Jeff Brigdes, Matt Damon, og Josh Brolin. Filmen er en nyinnspilling av en film som originalt hadde John Wayne i hovedrollen, og handler om en jente som hyrer en US marshall for å spore opp leiemorderen som drepte faren hennes.

– Det har allerede blitt sagt at dette er Coen- brødrenes beste film gjennom karrieren deres, så dette er en film å merke seg! sier Birger.
True Grit – Et ekte mannfolk har premiere 18 februar.

Se traileren til True Grit – et ekte mannfok