GamesCom 2010 - Nintendo 3DS m/ Rune. (Foto: NRK / Martin Aas)
Ja, 3D uten briller fungerer faktisk. (Foto: NRK / Martin Aas)

Under en stor felleseuropeisk pressekonferanse i Amsterdam i ettermiddag, avslørte den japanske spillgiganten at den nye håndholdte spillkonsollen Nintendo 3DS kommer til norske butikker den 25. mars i år.

Spillkonsollen overrasket mange da den ble vist frem for første gang i fjor.

Nintendo og Sony var lenge alene om å produsere populære håndholdte konsoller, men de siste årene har Apple tatt en stor del av kaka. Iphone, Ipad og Ipod har raskt blitt en meget populær spillplattform.

LES: Rune tester 3DS

LES: Apple snart større enn Nintendo

Med 3DS vil Nintendo tilby 3D-underholdning uten et behov for briller (slik vi må ha på kino), samt en høy grad av kommunikasjon via internett og blåtann (du kan lese mer om Nintendo sitt StreetPass-konsept her).

Det japanske spillselskapet har også lært av sine tidligere feil, etter lanseringen av Nintendo Wii kom det for få spill til å holde oppmerksomheten til forbrukerne. Det siste året har Wii tapt store markedsandeler til Xbox 360, og spesielt Playstation 3.

En hel haug spillutviklere arbeider nå for å få klar spill til Nintendo 3DS, også mange utviklere som tidligere ikke har lagd spill til Nintendo.

Blant de mest overraskende nykommerne er Street Fighter 4 3D, Metal Gear Solid og Assassin’s Creed.

Video: Her kan du se hele pressekonferansen

3DS er altså tilgjengelig i Norge den 25. mars – det er foreløpig ikke kommet informasjon om norske priser.

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.