Regissør André Øvredal opplever et skikkelig karriereløft etter suksessen med Trolljegeren. Nå jobber han på et filmprosjekt med ringreven Chris Columbus!

Han er ingen hvem-som-helst. Columbus har nemlig skrevet, produsert og/eller regissert suksessfilmer som Gremlins, Hjemme alene 1 og 2, Men In Black 1 og 2, samt de to første Harry Potter-filmene.

Nå har han skrevet et nytt manus, som han ønsker at André Øvredal skal gjøre et nytt utkast av, og regissere. Og det er nettopp Trolljegeren som er årsaken til at Chris Columbus har kastet sine øyne på den norske regissøren.

Kjempemorsomt manus

– Han er stor fan av filmen, sier Øvredal.

– Dette vil bli en klassisk Chris Columbus-film som treffer meg midt i hjertet. En slags monsterkomedie i retning av Gremlins og Men In Black. Et kjempemorsomt manus! Hvis dette går igjennom, blir det litt av en utfordring!

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Chris Columbus-filmen Percy Jackson og lyntyven!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Chris Columbus regisserte Harry Potter og de vises stein. (Foto: Sandrew Metronome)
Chris Columbus regisserte Harry Potter og de vises stein. (Foto: Sandrew Metronome)

Perfekt samarbeidspartner

Filmen vil ha et stort budsjett, mange effekter og store stjerner i hovedrollene. Planene er fremdeles på et tidlig stadium, og det er lang vei frem til en eventuell innspilling, men Columbus har en høy stjerne i Hollywood etter 25 år i bransjen.

Han kan vise seg å være en perfekt samarbeidspartner dersom André Øvredal skal kunne etablere seg der.

– Jeg skal til Los Angeles og ha mange møter med produksjonsselskap og distribusjonsselskap. Jeg skal i møte med Paramount, Dreamworks og Chris Columbus. Og så skal jeg møte supermanageren til en veldig kjent skuespiller, og er veldig spent på hva han vil, sier Øvredal på telefon fra Sundance-festivalen i Park City, Utah.

Skjønner norsk humor

Her har Trolljegeren blitt vist den siste uka, og fått svært god mottagelse, både fra publikum og bransje. Variety og The Hollywood Reporter er blant de toneangivende publikasjonene som elsker filmen.

LES OGSÅ: Filmpolitiet ga Trolljegeren terningkast 6 før den norske premieren.

– Det har vært helt fantastisk! Det jeg var nysgjerrig på, var hvorvidt de kom til å skjønne humoren, som er veldig norsk. Men det gjorde de, altså. Vi fikk masse applaus, og folk storkoste seg. Det er kjempegodt å se at filmen kommuniserer like godt til et amerikansk publikum som til det norske. Det er utrolig mange som har kommet bort til meg etter visningene for å fortelle hvor godt de likte filmen, sier Øvredal.

Trolljegeren har blitt vist i sideprogrammet Park City @ Midnight, som er populære visninger av lettere sjangerfilm.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Filmteamet og jegeren i Trolljegeren. (Foto: SF Norge AS)
Filmteamet og jegeren i Trolljegeren. (Foto: SF Norge AS)

Viktig utstillingsvindu

Sundance-festivalen ble startet i 1978, og har utviklet seg til å bli det aller viktigste utstillingsvinduet for amerikansk og internasjonal independentfilm, mye takket være den gamle filmstjerna Robert Redfords engasjement.

Mange store regissører har fått sine gjennombrudd her, som Quentin Tarantino, Paul Thomas Anderson, Darren Aronovsky og Steven Soderbergh.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Død snø!

En kjempeære

Det var her The Blair Witch Project ble oppdaget. Og Saw, Reservoir Dogs, Little Miss Sunshine og Clerks. Den Oscar-nominerte og Norgesaktuelle filmen Winter’s Bone hadde premiere her i fjor.

For to år siden gjorde Tommy Wirkola suksess med Død Snø. Han er nå i gang med sin første Hollywoodfilm. Snart kan det være Øvredals tur.

– Det å få vist filmen på Sundance-festivalen er en kjempeære. Helt klart en stor greie for meg, sier han fornøyd.