Denne uka kommer filmen Piranha 3D på Blu-ray og DVD her i Norge – og det er ikke en særlig seriøsfilm. Birger Vestmo digger den og trillet terningkast 5 da han anmeldte den på kino i fjor.

– Piranha 3D har et vanvittig klimaks som er både sjokkerende, frastøtende og fryktelig morsomt på samme tid.

VIDEOANMELDELSE: Piranha 3D

Tidligere har vi i Filmpolitiet sett på skumle og seriøse filmmonstere, men denne gangen vil jeg hylle de useriøse og tullete monsterne. Noen mener dette kanskje er en hyllest til B-filmer og splatter – det er forsåvidt riktig. Det viktigste er at du har et åpent sinn og ingen fordommer, for denne lista kommer til å bli tullete og teit.
5:

The Ghostbusters

Året 1992 satt et seriøst spor i livet mitt, det var nemlig første gang jeg så Ghostbusters (1984).

Ikke bare ble Dan Akroyd og hans skuespillerkolleger mine helter fordi de reddet verden, jeg ble livredd hvite kosebamser også.

Grunnen til det er selvsagt filmmonsteret som spøkelsesjegerne må jakte på i filmen.

ANMELDELSE: Ghostbusters på Blu-ray

Heter han egentlig marshmellowmannen eller er det Michelin-mannen? Det er ikke så farlig, i dag kan jeg heldigvis le rått av han.

(lista fortsetter under traileren)

4:

Bad Taste

Det kom som en overraskelse på mange at regissøren bak Ringenes Herre-filmene hadde en karriere før den onde magiske ringen tok over livet hans.

En enda større overraskelse var det nok for mange at han lagde splatter b-filmer i sin tid – og Bad Taste er kanskje den aller beste.

Onde romvesener kidnapper menneskeheten for å få kjøtt til sin intergalaktiske hamburgerkjede – du får virkelig ikke et bedre filmplot enn det.

Også ser romvesnene helt tullete ut også da, jeg ler hver eneste gang!

(lista fortsetter under traileren)

3:

Mars Attacks

Dette er faktisk en av mine favorittfilmer gjennom tidene.

Tim Burtons Mars Attacks fra 1996 er en stjernespekket affære med blant annet Jack Nicholson, Glenn Close, Sarah Jessica Parker (som ung pike), Danny Devito, Anette Benning, Michael J. Fox, Tom Jones og mange flere.

De virkelige stjernene i filmen er likevel marsboerne som er kommet for å ta over jorda – helt de til oppdager at hodet deres sprenges når de hører sangen «Indian Love Song» av Slim Withman (sjekk den ut i Spotify her).

Herlig useriøs film, med store kvaliteter.

OOOOooooOOOOoooOOOOoooo *splatt*, well I’m calling youuuuuuuuUUUUUUUU*splatt*UUUUUuuuUUUuUUuUUuuuuu*splatt*

(lista fortsetter under traileren)

2:

The Toxic Avenger

Han var en helt vanlig mann, som fikk masse radioaktivt avfall på seg. I tegneseriene blir man ofte superhelt av slikt – det blir faktisk sveklingen Melvin Ferd. Forskjellen er at han samtidig blir verdens styggeste mann.

He was 98lbs of solid nerd until he became … THE TOXIC AVENGER!

Filmselskapet Troma Production er beryktet for sine b-filmer, la meg nå nevne et par av deres klassikere: Surf Nazis Must Die, Cannibal! The Musical (lagd sammen med skaperne av South Park), Redneck Zombies, Rabid Grannies, Killer Condom, Poultrygeist: Night of the Chicken Dead.

Du skjønner tegninga… The Toxic Avenger er en av de mest latterlige monsteret jeg har sett på film noen sinne – og da ignorerer jeg det faktum at han faktisk er helten i denne filmen.

(lista fortsetter under traileren)

1:

Killer Tomatoes

Tomater som dreper mennesker… Hallo?

I Attack of the Killer Tomatoes (1978) våkner tomater til liv og angriper sine undertrykkere – menneskeheten.

Dette er en parodi på b-filmene som kom med korte mellomrom i løpet av 60- og 70-tallet. På tross av at denne filmen er produsert med et minimalt budsjett er den definitivt seerverdig og utrolig underholdende.

En verdig vinner blant filmhistoriens mest latterlige monstre.

Legg inn ditt forslag under traileren.