– Er du lei deg for at du ikke er nominert til en Oscar?
– Nei.
– Så Oscaren er ikke viktig for skuespillere?
– Nei. Ikke i det hele tatt.

Slik starter Filmbonanzas intervju med True Grit-aktuelle Josh Brolin. Sammen med Jeff Bridges og Hailee Steinfeld møtte han Vegard Larsen under filmfestivalen i Berlin. (Se video i toppen av saken)

LES OGSÅ: Anmeldelsen av True Grit – Et ekte mannfolk!

I True Grit møter vi Mattie (Steinfeld) som setter i gang en hevnaksjon for å få tak i banditten (Brolin) som drepte faren hennes. Med seg på jakten får hun US Marshall Rooster Cogburn (Bridges) og Texas Ranger LaBoeuf (Matt Damon).

Jeff Bridges er nominert for beste mannlige hovedrolle, mens Heilee Steinfeldt er nominert i kategorien beste kvinnelige birolle. True Grit har også fått nominasjoner innenfor beste regi og beste film.

Josh Brolin har tidligere vært nominert i prisen for beste birolle i Milk fra 2008, men har aldri vunnet Oscar. Det ser ikke ut til å plage ham nevneverdig.

– Det som er fint med Oscaren i motsetning til mange andre nominasjoner er at det er dine likemenn og dine kompiser som har nominert deg. Jeg kjenner mange i akademiet, og nominasjonen i seg selv er bra, men å vinne er meningsløst, sier Brolin.

Se traileren til True Grit her

Sjekk ut: Noen som IKKE mener Oscar er meningsløst – Gwyneth Palthrows episke takketale

Eksklusiv klubb

En Oscarnominasjon er nemlig ikke bare ære og stas. Gjennom å bli nominert til Oscar har man muligheten til å bli en del av Akademiet (derav Academy Award), og dermed få muligheten til å bestemme hvem som skal være fremtidens nominerte og vinnere av Oscar. Akademiet har i dag 6000 medlemmer med alt fra regissører, skuespillere, og manusforfattere til lydfolk og sminkører.

Se alle Oscarnominasjonene her!

Josh Brolin mener at å vinne en Oscar ikke nødvendigvis er den sterkeste indikatoren på hvordan kvaliteten på arbeidet er.

– Jeg har sett mange som vinner Oscar, hvor karrieren deres bare går nedover. Oscaren handler jo ikke om arbeidet. Det er arbeidet som handler om arbeidet. Hvorfor ble ikke Robert Duvall nominert til Get Low, mens han og han ble nominert til den filmen. Man kan sammenligne det med hvem som gjør det beste rørleggerarbeidet, det er det samme for meg, sier Brolin.

Jakter på filmskapere

Brolin er mest kjent fra sine roller i Coen-brødrenes No Country For Old Men, og Oliver Stones W, så hvordan velger Brolin rollene sine?

– Jeg går etter gode filmskapere. Jeg er veldig heldig for at jeg kan gjøre filmer med store filmskapere som Gus Van Sant, og Coen-brødrene som er utrolig gode historiefortellere. Du vil være med folk som kan fortelle gode historier. Det er så enkelt, sier Brolin.

Oscar på godt og vondt

Hovedrolleinnehaver Jeff Brigdes er langt mer positiv til å vinne Oscar. Han fikk sin første gullbelagte statuett for beste mannlige hovedrolle for filmen Crazy Heart, noe som han mener forandret livet hans.

– Crazy Heart handlet om musikk, noe som jeg elsker. Faktumet at jeg vant prisen hjalp nok på avgjørelsen om å spille inn en plate med T Bone Burnett, så på den måten har nok Oscaren forandret livet mitt, sier Jeff Bridges.

Se hele intervjuet med Jeff Bridges her

[nrkvideo videotype=»brightcove» videoid=»791645096001″ bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/02/true-grit-jeff.jpg»]

Les anmeldelsene av årets Oscarnominerte filmer:

True Grit | Inception | Kongens tale | Black Swan | The Fighter | 127 Hours | The Social Network | Winter’s Bone | Toy Story 3 | The Kids are All Right er også nominert, men ble dessverre ikke anmeldt.