På settet til Black Swan. (AP Photo/Fox Searchlight, Niko Tavernise)
På settet til Black Swan. (AP Photo/Fox Searchlight, Niko Tavernise)

– Klarer ikke jeg å overbevise publikum om at Natalie Portman er en ballerina, så er løpet kjørt.

Regissør Darren Aronofsky stilte ekstremt harde krav til stjerna, som tidligere er kjent for sine opptredner i Star Wars-filmene, Léon og Darjeeling Limited.

– Treningen var helt ekstrem, forteller Portman til NRKs Jeanette Platou.

Se anmeldelsen her: Black Swan

– Vi startet med det aller enkleste og mot slutten gjorde vi avansert koreografi. Jeg var veldig heldig som hadde dyktige folk rundt meg.

Black Swan har høstet lovord fra kritikerne, og Portman er en av favorittene til å stikke av med Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

Mørk personlighet

I rollen som ballerinaen Nina må hun kjempe hardt for hovedrollen i stykket Svanesjøen, og hennes kamp mot Lily (spilt av Mila Kunis) utvikler seg til et intenst drama og en mørk thriller.

Anmeldelse: The Darjeeling Limited

– Nina har så mange sider, fortsetter Portman. – Hun er ekstremt dedikert til arbeidet sitt, men denne siden av hennes endrer seg raskt til en sykelig besettelse.

Fysiske problemer, kvalme, oppkast og narsissisme tar over livet til Nina, og veien mot premieren blir ikke bare tung – den blir farlig.

TOPP 5: Musikalfilmer – se lista her

Sterke spor

Selv om opptakene var ferdige for over ett år siden, merker Portman fortsatt at filmen har satt sitt preg på henne.

– Det er først nå jeg føler at rollen og figuren slipper taket i meg. Denne filmen har lært meg hvor langt jeg kan strekke meg psykisk og fysisk.

Tror du Natalie Portman vinner Oscar for sin innsats i Black Swan?

Legg inn din kommentar under filmtraileren.