Denne uka hadde Black Swan premiere, og ryktene som kommer sivende fra Birger Vestmo sier at både Natalie Portman og Mila Kunis klikker fullstendig i filmen. Flipper ut. Går helt Tonya Harding. Du skjønner tegninga.

LES: Birgers anmeldelse av Black Swan!

Damer klikker sjeldnere enn menn

Veldig tvilsom statistikk

Damer klikker sjeldnere enn menn. Men når de først gjør det, er det noe så innmari. De blir PSYCHOBITCHES, og ingen kan stoppe dem.

Det spiller ingen rolle hva som fikk dem til å klikke, de klikker så jævlig at det går i blodet og blir ført videre til barna og barnebarna, som også kan regne med å bli PSYCHOBITCHES når de vokser seg til.

LES: Disse jentene ruler på film!

Her følger en femtrinns oversikt over de damene som har klikket hardest i filmhistorien.

5: Regan i Exorcisten:

Frustrert over foreldrenes pågående skilsmisse, leker Regan Teresa MacNeil med Ouijabrettet i kjelleren og blir besatt av demonen Pazuzu.

Hvorfor folk med barn i huset har liggende Ouijabrett, er meg et mysterium.

Uansett: Regan begynner forsiktig å forandre seg, og før familien vet ordet av det er hun en syklon av bannskap og uhygge som har sex med et kors, spyr på mora si og slenger alle som kommer i nærheten i veggen.

En klar PSYCHOBITCH!

Trykk på bildet for å se Regan dreie hodet som ei ugle:

Regan - tidenes yngste PSYCHOBITCH!

LES: Topp 5: Satan på lerretet!

4 Annie Wilkes i Misery

Det er ikke nødvendigvis slik at det finnes flere gærninger på bygda enn i byen, men det er langt verre å havne i klørne på en gal PSYCHOBITCH på bygda.

For på bygda er det ikke nødvendigvis noen som hører deg hvis du roper om hjelp.

Derfor blir Paul Sheldon torturert i det vide og det brede uten at noen hører noenting. Annie Wilkes lirer av seg noen pedagogiske ord om gruvearbeidere i Sør-Afrika før hun svinger slegga og treffer der hun skal. Jeg trekker til meg bena hver gang og tenker at det er bare en film. Som om det hjelper noe.

Annie Wilkes er selve ansiktet på PSYCHOBITCH hvis du slår det opp.

Trykk på bildet under hvis du tror du hæler å se Sheldon bli kalvbeint.

Annie med slegga

3: Norma Desmond i Sunset Boulevard:

I dag møter vi filmstjerner på tv, på Twitter og i alle kjendisbladene. Vi får lese om deres eskapader, narkotikamisbruk og feiltrinn – stjerner i dag er ikke slik som stjernene var før.

Går vi helt tilbake til 20-tallet, var Gloria Swanson en av de aller største. En mytisk kvinne – innhyllet i mystikk, seksualitet og makt.

Alt dette tar hun med seg i sitt livs rolle i Sunset Boulevard fra 1950. Hun spiller den fiktive stumfilmstjernen Norma Desmond, som er fortsatt ser på seg selv som verdens viktigste stjerne – selv 30 år etter at hennes karriere er over.

Lydfilmen gjorde at en rekke stumfilmstjerner mistet jobbene sine, Desmond er intet unntak.Likhetstrekkene mellom den fiktive Desmond, og virkelighetens Swanson er slående.

I en klassisk film noir-fortelling får vi se hvordan vår helt Joseph C. Gillis, spilt av William Holden, møter en stjerne på vei inn i galskapen.

Gloria Swanson stråler med en gløs, som kun en stumfilmstjerne kan gjøre. Og galskapen står skrevet i hele hennes personlighet. Pluss PSYCHOBITCH!

Trykk på bildet under for å se Norma Desmond gå ned en trapp slik bare ei gal kjerring kan.

Norma Desmond - PSYCHOBITCH!

2: Alexandra Forrest i Farlig Begjær

Farlig Begjær ble på et tidspunkt selve begrepet på gærne kjerringer, og her til lands har vi hørt Klovner i Kamp rappe strofen «Hun koker din kanin» i sangen som fikk navnet Kaninkoker.

Alexandra gjør seg så vanvittig fortjent til både sangen og dagens listeplassering. Å kaste syre, koke kaniner, kidnappe unger og vifte med kjøkkenkniver er typisk PSYCHOBITCH!

Bobler: Catherine Trammel i Basic Instinct.

Se Alexandra si «I will not be ignored» ved å trykke på bildet under!

Alexandra med det uutgrunnelige PSYCHOBITCH-blikket sitt

1: Sadako Yamamura i The Ring:

Det er ingen som har en bakgrunnshistorie som kan måle seg med Sadakos: hun ble født tvekjønnet av en mor med psykisk overnaturlige krefter i en hule ved havet.

Mora valgte å føde i hula fordi sjansen da var større for at dattera skulle flyte til havs. Sadako overlevde, og mora aksepterte henne. Allerede her ser du at mora var en PSYCHOBITCH og at dette vil gå i arv.

På grunn av skammen hiver mora seg i en vulkan.

Senere blir mora sammen med legen Dr. Ikura. Når mora blir beskyldt for svindel av en journalist, dreper Sadako journalisten med sine psykiske krefter og splitter seg opp i to fysiske personer: den ene snill, den andre slem. Den snille Sadako slipper unna mens den slemme Sadako blir holdt innelåst av Dr.Ikura og matet med veksthemmende medikamenter. På grunn av skammen hiver mora seg i en vulkan.

Den snille Sadako blir med i en teatergruppe mens den slemme Sadako følger med og manipulerer ting på avstand. Den snille Sadako er ikke klar over sin slemme «kopi», og alt går etterhvert til helvete med hele teatergruppa og den snille Sadako blir drept av sine medskuespillere fordi de tror det er hun som er skyld i alt sammen.

Når teatergruppen tar med den snille Sadakos lik til Dr.Ikura, smeller det for alvor. De to Sadakoene smelter sammen til én igjen, og nå er det ingen kjære mor lengre: Sadako har blitt en rasende kraft som knuser hele truppen. Hun besinner seg etterpå, noe Dr.Ikura utnytter ved å dope henne til hun ikke klarer å puste. Likevel greier hun å rømme til brønnen ute i familiens hage, hvor Dr.Ikura klinker til henne i hodet med en øks og lar henne falle.

Der nede overlever hun i 33 år. På ren viljestyrke. Og så begynner videokassetten å sirkulere. Den som dreper folk som har sett den etter sju dager.

Tidenes PSYCHOBITCH!!!

Trykk på bildet under for å se hvor jævlig klaustrofobisk Sadakos entré er.

Sadako kommer vuggende opp plenen. Nå er løpet kjørt.

Er du enig? Er du uenig? Del det med oss i kommentarfeltet under!