The Parking Lot Movie (Foto: Redhouse Productions LLC)
The Parking Lot Movie (Foto: Redhouse Productions LLC)

OPPDATERING: Festivalen er over, både på nett og på rett! Takk for i år, håper du har hatt det maks!

Sjansen for at du skal til Trondheim og Kosmorama Trondheim Internasjonale Filmfestival denne uka, er vel heller liten. Statistisk sett, altså. Alle kan jo ikke bare slippe alt de har og reise til bartebyen heller.

Da er det uansett et kulere alternativ å ha filmfestival hjemme hos deg selv, med filmene som vi i Filmpolitiet i samarbeid med Kosmorama har lagt ut gratis på nett!

Trykk på bildet øverst for å se filmen!

Denne uka vil du hos oss få servert seks filmer fra Kosmoramas festivalprogram gratis,  og jeg lar Kosmoramas kurator Svein Inge Sæther fortelle deg hvorfor du skal ta det tiden til å se første festivalfilm: The Parking Lot Movie:

N-Joy!

The Parking Lot Movie:

The Parking Lot Movie er helt sikkert den mest underholdende dokumentarfilmen om en parkeringsplass som noen gang er laget! Corner Parking Lot i Charlottesville, Virginia er ikke som andre parkeringsplasser ellers i verden, her er det studenter, kunstnere, punkere, opprørere og alternative freaks som lager reglene, i et eget alternativt samfunn midt mellom kjøpesentrene og utelivsstripa i en vanlig amerikansk småby. Meghan Eckmans film er rett og slett en liten perle.

The Parking Lot Movie (Foto: Redhouse Productions LLC)
The Parking Lot Movie (Foto: Redhouse Productions LLC)

Parkeringsplassens eier Chris Farina er umåtelig populær blant de ansatte. Selv de som jobbet der på 80-tallet (bl.a. enkelte relativt kjente musikere, som Yo La Tengos bassist James McNew) er umåtelig stolte av å ha gjort det, og gamle og nye parkeringsvakter gjør filmens tagline svært troverdig: ”It’s not just a parking lot. It’s a battle with humanity.” Du har kanskje en jævla svær SUV, men det er vi som har plassen den skal parkeres på. Folkemakt.

Svein Inge Sæther

Klar for festival? Trykk på bildet øverst for å se filmen!

Trykk her for å se flere gratis festivalfilmer!