OPPDATERING: Festivalen er over, både på nett og på rett! Takk for i år, håper du har hatt det maks!

Denne uka holder Kosmorama Trondheim Internasjonale Filmfestival og Filmpolitiet på med noe helt nytt i norsk sammenheng, nemlig et gratis filmtilbud på nett.

Ikke alle kan dra på filmfestival, og derfor legger vi til rette for at du kan ha filmfestival hjemme hos deg selv, med filmene som Filmpolitiet og Kosmorama har lagt ut gratis på nett!

ALLE FILMENE LIGGER UTE TIL OG MED SØNDAG 10.april!

Her har du filmer som viser filmmediet i all sin bredde, fra dokumentaren om parkeringsplassen til det mediterende tyske sosialdramaet.

God fornøyelse!

The Parking Lot Movie

The Parking Lot Movie er helt sikkert den mest underholdende dokumentarfilmen om en parkeringsplass som noen gang er laget!

Corner Parking Lot i Charlottesville, Virginia er ikke som andre parkeringsplasser ellers i verden, her er det studenter, kunstnere, punkere, opprørere og alternative freaks som lager reglene, i et eget alternativt samfunn midt mellom kjøpesentrene og utelivsstripa i en vanlig amerikansk småby. Meghan Eckmans film er rett og slett en liten perle.

Trykk her for å se filmen!

The Parking Lot Movie (Foto: Redhouse Productions LLC)
The Parking Lot Movie (Foto: Redhouse Productions LLC)

In the Shadows

Trojan, en profesjonell bankraner, oppsøker sitt gamle nettverk når han slipper ut av fengsel.

Han er på utkikk etter en ny sikker jobb. Ikke noe bråk, enkelt, uten vold. Fra uventet hold får han tips om en pengetransport. Sammen med sin tidligere partner bestemmer de seg for å gjennomføre kuppet som skal sikre pensjonen. Men selv om Trojan er forsiktigheten selv, har han mangle gamle og farlige uvenner både i underverdenen og blant korrupte politimenn.

Trykk her for å se filmen!

In the Shadows (Foto: Thomas Arslan)
In the Shadows (Foto: Thomas Arslan)

I Love You Very So Much

I Love You Very So Much begynner som en hyggelig familiekomedie der tre gutter med samme mor ender opp hos bestemor på landet etter morens dødsfall.

De vet knapt om hverandre, og prosessen hvor de først skal bli kjent, så glad i hverandre er naturlig nok litt kronglete. Men det ligger i sakens natur at de to store guttene både skal bli venner og forbilder for den rakkeren de har av en lillebror. Over det hele svever den liberale bestemoren med sitt sjarmerende vesen og uortodokse hjem.

Trykk her for å se filmen!

I Love You Very So Much (Foto: Mazel Productions)
I Love You Very So Much (Foto: Mazel Productions)

Circus Columbia

Bosnia-Hercegovina 1991. Etter 20 års landflyktighet i Tyskland vender Divki Buntic hjem med sin Mercedes, en sexy og mye yngre kvinne, og lomma full av D-mark.

Ved hjelp av sin gamle venn, den nye borgermesteren, får han kone og sønn kastet ut av huset for å ta det tilbake selv. Han er mannen som forventer at det skal danses når han spiller opp. Men kjæresten, kona, sønnen og de andre i landsbyen får etter hvert andre ting å forholde seg til som setter Buntics behov i skyggen.

Trykk her for å se filmen!

Circus Columbia (Foto: Asap Films)
Circus Columbia (Foto: Asap Films)

The Colors of the Mountain

9 år gamle Manuel bor i en landsby oppe i de colombianske fjellene, i et område hvor FARC-geriljaen har betydelig innflytelse.

Manuels far forsøker å holde seg selv og familien utenfor politikk og farlige konflikter, men i et område hvor nøytralitet ikke er en selvfølge vikles faren inn i problemer når geriljaen anklager han for ikke å ha deltatt på et folkemøte.

Trykk her for å se filmen!

The Colors of the Mountain (Foto: Film Movement)
The Colors of the Mountain (Foto: Film Movement)

Attenberg

Attenberg er kanskje festivalens rareste film – en teknisk og klinisk skildring av fire mennesker.

Marina, hennes kreftsyke far, venninnen Bella og så Lathinos, som blir Marinas partner. Filmen registrerer det som skjer på en nesten vitenskapelig måte. Karakterene er som sjakkbrikker regissør Tsangari flytter rundt på, nesten for å se hva som skjer. De er som forsøkskaniner i en lab. Det de gjør, utsettes for og prøver er ikke akkurat normalt.

Trykk her for å se filmen!

Attenberg (Foto: The Match Factory)
Attenberg (Foto: The Match Factory)