In the Shadows (Foto: Schramm Film)
In the Shadows (Foto: Schramm Film)

OPPDATERING: Festivalen er over, både på nett og på rett! Takk for i år, håper du har hatt det maks!

Velkommen til dag to av Filmpolitiets samarbeid med Kosmorama Trondheim Internasjonale Filmfestival!

Ukas motto er at uansett hvor du er innenfor Norges grenser, skal du få oppleve festival hjemme hos deg selv, med filmene som vi i Filmpolitiet i samarbeid med Kosmorama har lagt ut gratis på nett!

Trykk på bildet øverst for å se filmen!

Denne uka vil du hos oss få servert seks filmer fra Kosmoramas festivalprogram gratis, og i går la vi ut den sjarmerende oddisen The Parking Lot Movie.

I dag trekker vi frem tysk krim, og jeg lar Kosmoramas festivalsjef og kurator Ola Lund Renolen fortelle deg hvorfor du skal ta deg tiden til å se dagens gratis festivalfilm: In the Shadows:

In the Shadows:

«Trojan, en profesjonell bankraner, oppsøker sitt gamle nettverk når han slipper ut av fengsel. Han er på utkikk etter en ny sikker jobb. Ikke noe bråk, enkelt, uten vold. Fra uventet hold får han tips om en pengetransport. Sammen med sin tidligere partner bestemmer de seg for å gjennomføre kuppet som skal sikre pensjonen. Men selv om Trojan er forsiktigheten selv, har han mange gamle og farlige uvenner både i underverdenen og blant korrupte politimenn.

In the Shadows (Foto: Thomas Arslan)
In the Shadows (Foto: Thomas Arslan)

In the Shadows er en udramatisk, men svært spennende og drivende godt fortalt krim. Regissør Thomas Arslan, som var på Kosomorama-besøk i 2007, tyr ikke til enkle genregrep for å skape spenning, men er nitid og grundig i beskrivelsen av miljøet. Slik skapes en atmosfære av kjølig realisme. Trojans overlevelsesmekanisme er å hele tiden være på vakt, og vi i publikum blir også sittende på de berømte nålene, skarpt observerende.»

Ola Lund Renolen

Klar for festival? Trykk på bildet øverst for å se filmen!

(OBS: In the Shadows har tysk tale og engelsk tekst.)

Trykk her for å se flere gratis festivalfilmer