Circus Columbia (Foto: Asap Films)
Circus Columbia (Foto: Asap Films)

OPPDATERING: Festivalen er over, både på nett og på rett! Takk for i år, håper du har hatt det maks!

Velkommen til Filmpolitiets samarbeid med Kosmorama Trondheim Internasjonale Filmfestival!

Ukas motto er at uansett hvor du er innenfor Norges grenser, skal du få oppleve festival hjemme hos deg selv, med filmene som vi i Filmpolitiet i samarbeid med Kosmorama har lagt ut gratis på nett!

Trykk på bildet øverst for å se filmen!

Denne uka vil du hos oss få servert seks filmer fra Kosmoramas festivalprogram gratis, og tidligere denne uka har vi lagt ut den sjarmerende oddisen The Parking Lot Movie, den intense kriminalfilmen In the Shadows og den franske familiekomedien I Love You Very So Much.

I dag skal du få se fransk-bosnisk drama, og jeg lar Kosmoramas festivalsjef og kurator Ola Lund Renolen fortelle deg hvorfor du skal ta deg tiden til å se dagens gratis festivalfilm, Circus Columbia:

Circus Columbia

Bosnia-Hercegovina 1991. Etter 20 års landflyktighet i Tyskland vender Divki Buntic hjem med sin Mercedes, en sexy og mye yngre kvinne, og lomma full av D-mark.

Ved hjelp av sin gamle venn, den nye borgermesteren, får han kone og sønn kastet ut av huset for å ta det tilbake selv. Han er mannen som forventer at det skal danses når han spiller opp. Men kjæresten, kona, sønnen og de andre i landsbyen får etter hvert andre ting å forholde seg til som setter Buntics behov i skyggen.

Circus Columbia (Foto: Asap Films)
Circus Columbia (Foto: Asap Films)

Filmen skildrer et samfunn i oppløsning i tiden frem mot borgerkrigens start. Danis Tanovic bruker humor og satire for å skildre enkeltindividenes og samfunnets sjarmerende og ikke fullt så sympatiske sider. Den gir et godt bilde på de strukturelle strømningene som gjorde borgerkrigen mulig samtidig som det er gjort med en varme og empati for folkene i Bosnia-Hercegovina.

Ola Lund Renolen

Klar for festival? Trykk på bildet øverst for å se filmen!

(OBS: Circus Columbia har bosnisk tale og engelsk tekst.)

Trykk her for å se flere gratis festivalfilmer