The Colors of the Mountain (Foto: Film Movement)
The Colors of the Mountain (Foto: Film Movement)

OPPDATERING: Festivalen er over, både på nett og på rett! Takk for i år, håper du har hatt det maks!

Velkommen til Filmpolitiets samarbeid med Kosmorama Trondheim Internasjonale Filmfestival!

Ukas motto er at uansett hvor du er innenfor Norges grenser, skal du få oppleve festival hjemme hos deg selv, med filmene som vi i Filmpolitiet i samarbeid med Kosmorama har lagt ut gratis på nett!

Trykk på bildet øverst for å se filmen!

Denne uka vil du hos oss få servert seks filmer fra Kosmoramas festivalprogram gratis, og tidligere denne uka har vi lagt ut den sjarmerende oddisen The Parking Lot Movie, den intense kriminalfilmen In the Shadows , den franske familiekomedien I Love You Very So Much og det bosniske krigsdramaet Circus Columbia.

I dag trekker vi frem colombiansk geriljadrama, og jeg lar Kosmoramas festivalsjef og kurator Ola Lund Renolen fortelle deg hvorfor du skal ta deg tiden til å se dagens gratis festivalfilm, The Colors of the Mountain:

The Colors of the Mountain

9 år gamle Manuel bor i en landsby oppe i de colombianske fjellene, i et område hvor FARC-geriljaen har betydelig innflytelse.

Manuels far forsøker å holde seg selv og familien utenfor politikk og farlige konflikter, men i et område hvor nøytralitet ikke er en selvfølge vikles faren inn i problemer når geriljaen anklager han for ikke å ha deltatt på et folkemøte.

The Colors of the Mountain (Foto: Film Movement)
The Colors of the Mountain (Foto: Film Movement)

På tross av den dystre settingen er filmen først og fremst en hyllest til livet. Vi ser alt gjennom de uskyldige øynene til den fotballgale Manuel. Det er et stort øyeblikk når han får en ny ball av faren, bare for å oppleve at ballen sparkes ut i et minefelt: For en 9-åring som skal bli fotballspiller bare må ballen hentes tilbake! Alvoret er der hele tiden, men svartsynet får aldri overtaket i filmen, som fokuserer på barna, skolen, leken – håpene for fremtiden.

Ola Lund Renolen

Klar for festival? Trykk på bildet øverst for å se filmen!

(OBS: The Colors of the Mountain har spansk tale og engelsk tekst.)

Trykk her for å se flere gratis festivalfilmer