Attenberg (Foto: The Match Factory)
Attenberg (Foto: The Match Factory)

OPPDATERING: Festivalen er over, både på nett og på rett! Takk for i år, håper du har hatt det maks!

Velkommen til Filmpolitiets samarbeid med Kosmorama Trondheim Internasjonale Filmfestival!

Ukas motto er at uansett hvor du er innenfor Norges grenser, skal du få oppleve festival hjemme hos deg selv, med filmene som vi i Filmpolitiet i samarbeid med Kosmorama har lagt ut gratis på nett!

Trykk på bildet øverst for å se filmen!

Denne uka vil du hos oss få servert seks filmer fra Kosmoramas festivalprogram gratis, og tidligere denne uka har vi lagt ut den sjarmerende oddisen The Parking Lot Movie, den intense kriminalfilmen In the Shadows, den franske familiekomedien I Love You Very So Much og det bosniske dramaet Circus Columbia.

I dag trekker vi frem en gresk raring, og jeg lar Kosmoramas festivalsjef og kurator Ola Lund Renolen fortelle deg hvorfor du skal ta deg tiden til å se dagens gratis festivalfilm: Attenberg.

Attenberg

Attenberg er kanskje festivalens rareste film – en teknisk og klinisk skildring av fire mennesker.

Marina, hennes kreftsyke far, venninnen Bella og så Lathinos, som blir Marinas partner. Filmen registrerer det som skjer på en nesten vitenskapelig måte. Karakterene er som sjakkbrikker regissør Tsangari flytter rundt på, nesten for å se hva som skjer. De er som forsøkskaniner i en lab. Det de gjør, utsettes for og prøver er ikke akkurat normalt. Filmen er surrealistisk og morsom, med replikker som minner om tidlig Hal Hartley, og med en befriende uklassisk synkoperende rytme. Det er de store spørsmålene som menneskelig seksualitet, evolusjon, dekadanse og artens opprinnelse som undersøkes, som i Sir David Attenborough’s naturprogrammer.

Attenberg (Foto: The Match Factory)
Attenberg (Foto: The Match Factory)

Marina opplever sorg ved sin fars død, hun har ingen erotisk erfaring, men prøver å lære av sin venninne Bella som er fullt utlært. Etter hvert innleder hun et eksperimentelt og erotisk utøvende opplæringsprosjekt med kjekkasen Lathinos.

Ola Lund Renolen

Klar for festival? Trykk på bildet øverst for å se filmen!

(OBS: Attenberg har gresk tale og engelsk tekst.)

Trykk her for å se flere gratis festivalfilmer