Alien vs. Ninja er en film fritt basert på både Alienfilmene og Ninja-sjangeren. Fritt basert er mildt sagt, for filmen tar seg ekstreme friheter, spesielt når det kommer til alien-elementet.

Akira Kurosawa møter Ridley Scott?

Historien er kort og godt den at en gruppe ninjaer kommer ut for en alien som styrter i skogen i området der ninjaene holder til.

…denne gjengen tar ikke så tungt på det når de lager film.

– Her ser du kanskje for deg en gruppe ninjaer som holder på med det ninjaer holdt på med i de gode, gamle ninjadagene og BOOOM!!!

Kulturkræsj!!!

En Xenomorph fra H.R. Gigers univers!

Hva gjør de åpenbart primitivt utstyrte ninjaene mot dette superavanserte utenomjordiske vesenet som har gjort det til sin livssyklus å plante sine egg i andre truende livsformer med døden til følge?

LES: Topp 5 Alieninvasjoner!

Anmeldelsen fortsetter etter bildet.

Alien vs. Ninja (Foto: VME)
Den sure, den søte og den sykt irriterende. (Foto: VME)

Noe går alvorlig galt

Vel, Alien vs. Ninja inneholder aliens og ninjaer, men de er ikke som andre aliens og ninjaer. Ninjaene kan best beskrives som en gjeng hyperaktive drapsmaskiner i mc-utstyr som fyker rundt i skogen og erter hverandre. De vokter grensene mot de andre ninjaklanene og rapporterer tilbake til den gamle, vansirede sjefen og hans merkelig overdrevent homofile portefølje.

Alien vs. Ninja (Foto: VME)
Den sureste fyren har ofte den hvasseste øksa. (Foto: VME)

Så langt er alt rart, men ok.

Jeg ser at en japansk regissør og en norsk filmanmelder ikke deler samme type humor I DET HELE TATT, men jeg er klar for en showdown mellom to raser som på hver sin måte kan å slåss.

Ninjaenes første møte med fienden lover bra, i den forstand at jeg enda ikke får sett romvesenet.

Det fyker nemlig rundt under jorda og drar folk med halvveis ned i bakken slik den legendariske Marksommer gjorde i sin tid (en strålende nittitallsfilm, forøvrig).

Men når romvesenet etterhvert begynner å tre frem i dagen og vise seg i all sin prakt, er det noe som går alvorlig galt.

[spoiler]Prøv å forestille deg en fyr i gummidrakt med et svartlakkert hestehode på toppen, putt litt pigghår på toppen og en god del høl i kraniet, så er vi der. Nå har du et ok bilde av romvesenet.[/spoiler]I tillegg virker det som romvesenet blir dårligere og dårligere til å slåss etter hvert som jeg ser mer og mer av det.

LES: Topp 5 Alieninvasjoner!

Anmeldelsen fortsetter etter bildet.

Alien vs. Ninja (Foto: VME)
Forsvarsposering: "kom nærmere og bli mos". (Foto: VME)

En lang tradisjon for gummimonstre

At humoren bommer fullstendig på meg kan jeg forholde meg nøytral til, siden jeg ikke hadde ambisjoner om å le i det hele tatt. Det hadde i så fall vært en uventet bonus. Coveret på Blu-rayen sier action/splatter, og det er det jeg er her for. Filmen inneholder mye av begge deler, men siden kampene foregår med det som helt åpenbart er et menneske i en gummidrakt, forsvinner spenningen.

Alien vs. Ninja (Foto: VME)
TIME OUT!! (Foto: VME)

Jørgen, en kompis som jeg så filmen sammen med, har følgende å si om Alien vs. Ninja:

– Som å se en Tromafilm, bare at det ikke er kødd. Filmen er det Troma ønsker å være, bare at Troma ikke får det til så dårlig fordi de er for selvbevisste.

Japan har en lang tradisjon for gummimonstre, men i et én til én-forhold med menneskene blir et gummimonster rart.

Overgangene fra gummimonster til dataanimasjon er dessuten for tydelige, og en sår-som-gror-raskt-sekvens ser ut som den er gjort i hui og hast på Microsoft Paint.

Ekstramaterialet på Blu-rayen består av en bakomfilm, hvor regissørene og skuespillerne forteller om prosessen underveis kryssklippet med opptak fra settet. I tillegg inneholder Blu-rayen en trailer for filmen. Bakomfilmen sier meg at denne gjengen ikke tar så tungt på det når de lager film, de bare refererer til andre filmer og snekrer i hop et eller annet.

Alien vs. Ninja er ikke en B-film, men en C-film. Og da blir vel terningkast én helt riktig.

Alien vs. Ninja er ute på dvd og Blu-ray den 04.05.2011.

Les flere rett-på-dvd-anmeldelser fra Filmpolitiet her!

OG DESSUTEN: Si din mening om filmen i kommentarfeltet under!

Om FILMEN

Alien vs. Ninja
  • Alien vs. Ninja
  • Slippdato: 04.05.2011
  • Regi: Seiji Chiba
  • Utgiver: VME
  • Sjanger: Action, Splatter