CANNES: – Jeg har alltid vært redd for kritikere. De skremmer meg! Og det er derfor vi er her i Cannes, sier Johnny Depp med glimt i øyet, vel vitende om at han snakker til planetens vanskeligste publikum: filmjournalistene i Cannes!

Hans nye film Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides ble vist utenfor konkurransen lørdag, først for pressen, så for spesielt inviterte på en stor gallaforestilling.

– Det er en ære å vise filmen her. Den er kanskje ikke standard Cannes-vare, men å være her er det høyeste man kan komme. Dessuten er det god mat, god vin og mange hyggelige mennesker, sa en lavmælt med humørfylt Depp, selvfølgelig med solbrillene på innendørs, slik ekte filmstjerner skal ha.

(Saken fortsetter under bildet)

Johnny Depp og Penelope Cruz på pressekonferansen i Cannes (Foto: AFP)
Johnny Depp og Penelope Cruz på pressekonferansen i Cannes (Foto: AFP)

Jakter på ungdomskilden

Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides er den fjerde filmen i serien. Denne gangen blir sjørøveren Jack Sparrow tvunget til å lete etter selve ungdomskilden.

Hans gamle og hevngjerrige flamme (Penelope Cruz) kidnapper ham om bord i skipet til hennes far, den fryktsomme kaptein Svartskjegg (Ian McShane).

De har også både engelske og spanske skip etter seg. Hvem finner kilden først?

Elsket hvert sekund av innspillingen

Det var stjernetungt da filmen ble presentert i Cannes lørdag. Foruten Depp stilte motspillerne Penelope Cruz, Geoffrey Rush og Ian McShane sammen med produsent Jerry Bruckheimer og den nye regissøren Rob Marshall (Chicago, Nine).

– Jeg føler meg privilegert som fikk spille mot de andre i denne filmen. Jeg elsket hvert minutt og hadde det så morsomt, kunne Penelope Cruz fortelle. Hun var gravid under innspillingen, og måtte faktisk ha søsteren Monica som stand-in i noen store bilder mot slutten av opptakene. Magen hadde rett og slett blitt for stor.

(Saken fortsetter under bildet)

Penelope Cruz, Johnny Depp og Astrid-Berges Frisbey foreviges i Cannes (Foto: AFP).
Penelope Cruz, Johnny Depp og Astrid-Berges Frisbey foreviges i Cannes (Foto: AFP).

Delte trailer med Keith Richards

En annen kjenning som dukker opp i filmen, er Rolling Stones-gitaristen Keith Richards, en av inspirasjonene til Jack Sparrows utseende.

– Vi skulle gjerne hatt med Keith mer, men han er travelt opptatt med dagjobben som gitarist i Rolling Stones, så det lot seg ikke gjøre. Men det var tøft å dele trailer med ham i noen dager. Kanskje skal jeg skrive bok selv om det en gang, lo Depp.

Vil spille mer Jack Sparrow

Depp har selv deltatt i arbeidet med å utvikle manuset, og kommet med ideer til nye påfunn. Og han har ingen betenkeligheter med å spille Jack Sparrow igjen.

– Med enhver figur, når man går tom for muligheter, så er det over. Man må også ha en god grunn til å spille. Mange tror det ligger økonomiske årsaker bak, men det er ikke det som er viktig for meg. Så lenge man er omgitt av Jerry (produsent Bruckheimer, red. anm) og flinke skuespillere som disse, er muligheten uendelige. Når folk ikke lenger vil se disse filmene, slutter vi å lage dem, sier han.

– Vi har fra første stund gjort vårt beste for publikum. Om de ikke liker den, er det deres egen skyld, sier Depp med et lurt smil.

Bilde fra Pirates of the Caribbean: On Stranges Tides (Foto: The Walt Disney Company Nordic)
Bilde fra Pirates of the Caribbean: On Stranges Tides (Foto: The Walt Disney Company Nordic)

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides får norgespremiere 18 mai.