Hva er felles for Løgner, Human Target, nykommerne Breaking In, Traffic Light og Shield-skaper Shawn Ryans rekruttdrama The Chicago Code? Jepp, de er alle sammen FOX-serier, og de møtte nylig øksa.

Øksa brukes når en tv-serie av en eller annen grunn ikke har gjort det bra nok, og vil i teorien si at serien ikke får flere sesonger.

Med mindre en annen kanal fortsatt har trua og kjøper rettigheten til å sende serien om igjen, da. Da vanker det nemlig som regel flere sesonger med liten skrift.

Videre på øksingslista ser vi at NBC kutter The Cape og Outlaw, CBS kutter Medium, ABC kutter The Whole Truth og The Gates, CW Network kutter Life Unexpected og SyFy kutter No Ordinary Family.

ANMELDT: Løgner S02

Hva er årsaken?Castle

– Mange folk ser på tv med laptopen i fanget, forteller Laurie Zaks, produsenten bak tv-serien Castle, til Los Angeles Times.

Hun peker på at mange fikler med iPad, mobiltelefon og andre ting mens de ser tv-serier, og det skaper helt nye utfordringer. Zaks mener at om du ikke klarer å fange oppmerksomheten til en tv-seer på de to første episodene, kommer ikke serien til å overleve.

LES: Castle – et unødvendig kulturprodukt

Internetteksperten Michael Holmes uttaler seg til Los Angeles Times, og sier:

– Internett er et veldig oppmerksomhetskrevende medium! Tv kommer i andre rekke om det finnes en dataskjerm i rommet.

ANMELDT: Human Target S01

Hva skulle jeg gjort uten internett?

For min del ser jeg bare gode ting med internett og den enorme, anale gleden jeg kan ha over å surfe rundt på apropos-saker mens jeg ser en serie.

Og jeg merker ekstremt godt hvor god en serie er på å suge meg til seg når jeg ser på graden av surfing underveis.

Er serien skikkelig engasjerende, er ikke surfing i mine tanker. Er serien derimot uengasjerende, tenker jeg stort sett bare på å få surfa litt (Jfr. Burn Notice S03). Det er tiden min det handler om, og hvis jeg føler at en serie kaster bort tiden min kan jeg like gjerne surfe på ting som gir meg noe samtidig.

ANMELDT: Burn Notice S03

Artikkelen fortsetter under bildet.

The Event (Foto: NBC)
En av seriene som lukter på øksa om dagen, er NBCs The Event. (Foto: NBC)

Direkte eller ikke

Utviklingsprodusent Ida Håndlykken i Monster sier at norske kanaler er klar over utviklingen:

Dag (Foto: SF Norge AS)
Dag - norsk serie som fikk fornyet tillit (Foto: SF Norge AS)

– Vi prøver så godt vi kan å være beviste på dette. Foreløpig ligger det ikke så mye penger i innholdsproduksjon på andre plattformer, men mange tv-kanaler ønsker innhold som kan leve både på TV og nett samtidig.

ANMELDT: DAG S01

Håndlykken fortsetter:

– Fakta viser at vi ser jo mer tv enn før, men at vi nå har et mer bevisst forhold til om det er direktesendt eller ikke. Er det ikke direkte føler man kanskje ikke at man MÅ følge med på en sending.

En løsning på dette er kanskje at hovedpersonen i en serie kan kommentere på sosiale medier eller livechatte med lyttere under en episode for å skape direktefølelsen.

Dette tror jeg vi kommer til å se mer av.

Enn du, kjære Filmpolitietleser? Hva tror du vil ta livet av tven? Eller tror du tven på sikt kommer til å drepe internett? Bruk kommentarfeltet vårt rett under!