San Diego, USA: Slik begynte dagens Beavis & Butt-head-presentasjon i sal 6A på Comic-Con-messa: Mike Judge sendes inn på podiet av en MTV-fyr, bak Judge kommer Johnny Knoxville slentrende med hendene rettet mot sitt store forbilde: mannen som skapte en serie fordi han syntes tv «hadde blitt for smart».

Klikk for å høre opptak fra Beavis & Butt-head-visningen.

[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/07/Beavisandbuttheadatcomiccon.mp3]

Salen elsker Judge, men det er ikke total overgivelse. For salen er full av fans av den opprinnelige serien, og gjerne seriene Judge lagde før den tid også. Men nervøsiteten tas umiddelbart vekk når Knoxville trekker frem et par flaskepils fra lomma og fordeler dem mellom Judge og ham selv.

Det er nemlig bare de to på det seks meter brede podiet.

Beavis & Butt-Head (Foto: MTV)
Beavis & Butt-Head (Foto: MTV)

Knoxville tjener som ordstyrer, en jobb han gjør på en elendig eller perfekt måte – avhengig av hva du setter pris på: liker du forberedte og disiplinerte ordstyrere er det en elendig jobb som gjøres. Men liker du ordstyrere som fomler og gapskratter og ikke vet hva som skal skje, er det perfekt. Nettopp fordi han legger lista lavt og lar folk slappe av.

Det skrytes mye før Judge forteller om prosessen bak den nye Beavis & Butt-Head-serien, at ideene og manuset utarbeides i USA og at serien animeres  i Seuol, Sør-Korea. Håndverket der borte har ikke blitt føkka opp av hippiene i skoleverket, slik som i USA «der de mest talentløse og late blir oppmuntret til å bli animatører», som Judge sier.

Beavis & Butt-Head (Foto: MTV)
Beavis & Butt-Head (Foto: MTV)

Han har valgt å beholde alderen på gutta, t-skjortene og omgivelsene generelt. Det er fortsatt han som gjør stemmene, men denne gangen skal de ikke se musikkvideoer. De skal se filmer, tv-serier og MMA-kamper; Twilight, Jersey Shore, 16 and Pregnant og denslags. Folk i salen har allerede begynt å klappe, det høres lovende ut.

Så er tiden kommet for å se produktet det har blitt snakket om. Da blir det total overgivelse. Beavis & Butt-Head tar den ledige plassen som har stått ledig så ekstremt lenge, men som kanskje kompisen din tar når dere ser tv sammen: de setter realityseriene så vanvittig på plass. Og salen elsker det. Alle de umistelige sjansene som byr seg når noen åpner kjeften i et realityprogram gripes og sendes ut til krampelatter.

Salen har talt, Knoxville er helt stoka og Judge har vunnet tilbake en generasjon MTV-tittere og garantert noen nye også.

Så, hva sier du? Kommer du til å begynne å se på MTV igjen? Bruk kommentarfeltet!

Slik så det ut i Comic Con under messas første dag i San Diego. (Foto: REUTERS/Mike Blake)
Comic Con koker av folk. Her under messas første dag i San Diego. (Foto: REUTERS/Mike Blake)