Oppdatering: Nye opplysninger har kommet frem siden denne artikkelen ble skrevet, Bruce Campbell har presisert at han refererte til nyinnspillingen av den første Evil Dead-filmen. Dermed er det fortsatt usikkert om hva som skjer med Evil Dead 4. Forarbeidet til nyinnspillingen av den første filmen er i gang, les mer om regissørvalget til Raimi under. Kilde: SFX/Toplessrobot.com

Oppdatering 2: Filmselskapet Ghost House, som produserer nyinnspillingen, har publisert en pressemelding. Les den her.

Under popkulturmessa Comic-Con for et par år tilbake fortalte Sam Raimi at en fjerde film i Evil Dead-serien var på vei.

De tre første filmene (1981, 1987 og 1991) har oppnådd kultstatus i mange miljøer, og var Raimis billett inn i Hollywood.

I dag er han for de aller fleste mest kjent for Spider Man-filmene.

LES: Raimi bekrefter ny film med Bruce Campbell (ekstern lenke)

Ikke bare én film

Evil Dead 4-prosjektet er klar til å gå i produksjon i følge en Twitter-melding fra hovedrolleinnehaver i de tidligere filmene, Bruce Campell.

«Believe in the remake, dawg! The project is real. In the works. Cool as hell. Scary as hell.»

Campell regnes av mange som den mest ukjente filmstjerna i Hollywood. Han har, i tillegg til Evil Dead-filmene, spilt i blant annet B-filmklassikere som Escpace from L.A. (med Kurt Russell, 1996) og Bubba Ho-Tep (2002).

På toppen av dette har han et utall statistroller i filmene til Coen-brødrene og ikke minst filmene til Sam Raimi (sjekk filmlista hans her).

Det er bekreftet at Campell skal spille i Evil Dead 4, som ikke har fått en premieredato enda. Men det kan være rimelig å anta at den vil vises på amerikanske kinoer i 2013.

YOUTUBE: Se traileren til Evil Dead (1981)  her

(artikkelen fortsetter under bildet)

Bloody Disgusting, et nettsted dedikert til horrorfilmer, kan melde at Raimi vil produsere en nyinnspilling av den første filmen fra 1981 – og har hentet inn en ukjent sør-amerikansk regissør til prosjektet.

Evil Dead-tilhengere får med andre ord dobbelt opp.

Evil Dead - Bruce Campell. (Foto: Sandrew Metronome)
Evil Dead - Bruce Campbell. (Foto: Sandrew Metronome)

Jeg stiller meg i utgangspunktet negativ til en slik nyinnspilling, spesielt siden Campbell mest sannsynlig ikke vil bidra til et slikt prosjekt nå som han er over 50 år. Filmen fra 1981 har fått kultstempelet på grunn av både historien, kvaliteten, skuespillerne og effektene.

Urugaysk regissør

Nyinnspillinger pleier ikke alltid å ta hensyn til hva som gjøre den originale filmen en suksess.

Derfor er jeg spent på å se hva den ukjente regissør Federico Alvarez vil gjøre med filmen.

Det er Bloody Disgusting som også kommer med denne nyheten. Alvarez har ikke tidligere laget langfilmer, men står bak den særdeles imponerende science fiction-kortfilmen

(kommentarfeltet finner du under kortfilmen)

YOUTUBE: Se traileren til Evil Dead 3: Army of Darkness her

Hva syns du om Evil Dead 4 og nyinnspillingen av den første filmen? Legg inn din kommentar under!