Tidligere i år fikk tilhengere av Mortal Kombat-serien det de lenge hadde ønsket seg. Utvikleren Midway, nå kjent som Nether Realm Studios, hadde i lengre tid uten hell, prøvd å modernisere serien. Men fans ønsket seg i bunn og grunn bare et spill som tok de tilbake til de gode gamle røttene. Mortal Kombat 9 var det endelige svaret som oppfylte alle ønsker.

Anmeldelse: En voldsomt spennende finale for Harry Potter.

Med dette monsteret i garasjen vil alle være din bestevenn. (Bilde hentet fra Hyperspin).
Med dette monsteret i garasjen vil alle være din bestevenn. (Bilde hentet fra Hyperspin).

Den lenge etterlengtede nostalgitrippen var for mange mer enn nok,  men forumbrukeren Badboybill på Hyperspin ønsket å oppleve dette spillet på plattformen han opprinnelig spilte de første spillene på, nemlig en arkademaskin.

– Dette har vært mitt spesielle prosjekt den siste måneden. Når jeg fant ut at de skulle slippe et nytt Mortal Kombat uten ett medfølgende kabinett, viste jeg hva jeg måtte gjøre, sier han på forumet Hyperspin.

Designet tok utgangspunkt i moderne arkademaskiner, og det kunstneriske aspektet ved prosjektet tok hele to uker å gjennomføre. Tegninger tok både utgangspunkt i eksisterende konseptkunst, og Badboybillys egne ideer.

Anmeldelse: Solsidan s01 – Lite gapskratt, masse humring.

Noe av det aller mest interessante er hvordan problemet med maskinvare har blitt løst. Innerst i maskinens kjerne finner man en helt vanlig Xbox 360.

For å skape en autentisk opplevelse slår denne automatisk på spillet ved oppstart, og skjermen har en spesiell innstilling som gjør at den ikke viser noe før spillets startmeny.

Du kan heller ikke oppsøke konsollens menyer, så den gir dermed et totalt inntrykk av å være en dedikert Mortal Kombat-maskin.

Se også: Dette Final Fantasy-slaget har du aldri sett før.

Maskinen ble vist frem offentlig under California Extreme, som er en årlig feiring av pinball- og spillmaskiner, og vi  får krysse fingrene for at publisiteten inspirerer utvikleren Nether Realm Studios til å utgi en offisiell maskin.

Hva er ditt forhold til arkademaskiner? Legg inn din kommentar under.