Forrige uke kom Conan The Barbarian på kino her i Norge. Jeg har ikke sett filmen enda, men har gledet meg lenge til dette eventyret.

Filmpolitiets overkonstabel Birger Vestmo kalte filmen for en «gedigen actionsmørje med alfahannen», og belønnet den med terningkast fire.

Anmmeldelse: Conan The Barbarian

En av mine store sikleobjekter for tiden er Jason Momoa, som spiller selveste Conan i den nye filmen. Mange har kanskje fått med seg at han har gjennomgått store forandringer i sin karriere.

Fra pen fløtepus i Baywatch: Hawaii, dreadlock-hode i Stargate: Atlantis, til beinhard krigerkonge i Game of Thrones og barbar i Conan.

Les også: Game of Thrones roses opp i skyene!

I 2008 fikk Jason Momoa knust et ølglass i trynet og måtte sy 140 sting under rekonstruktiv kirurgi. Arrene han fikk i ansiktet har kanskje hjulpet ham med å lande barskere roller.(Foto: REUTERS/Steve Marcus).

Brutale og voldelige roller

I den populære HBO-serien Game of Thrones spiller Jason Momoa Khal Drogo, den brutale herskeren for Dothraki-folket.

Momoa har altså lagt fløtepusen på hylla, og det kan nesten virke som om han nå lander roller som ikke akkurat setter likestilling i høysetet. Både Conan og Khal Drogo vet å «sette damene sine på plass».

Dette illustrerte Jason Momoa på Comic-Con i San Diego i år, under panelet med skuespillerne og skaperne av Game of Thrones.

Les alt fra Comic-Con her!

– Jeg elsker sci-fi- og fantasy-sjangeren. Det er så mye du kan gjøre. Som for eksempel å rive ut tunga til noen og komme unna med det. Eller voldta vakre kvinner og så få de til å bli forelska i deg!

Khal Drogo ville banka Conan

Jason Momoa stjal showet under paneldebatten og sjarmerte publikum i senk. George R. R. Martin, forfatteren av bøkene serien baserer seg på, var ordstyrer for panelet. Da han spurte Momoa om hvem som hadde vunnet slåsskampen, Khal Drogo eller Conan, svarer Momoa:

– Vel George, bare mellom deg om meg, Drogo ville rundjult Conan!

Publikumet i salen (inkludert meg selv) jublet høyt, og jubelen ble ikke akkurat mindre da Momoa tok av seg solbrillene, viste Khal Drogo-sminken han hadde rundt øynene og sa:

– Faktisk, hvis Drogo var her, ville han sagt noe sånt som [skriker en lang remse banneord på dothraki]. Men siden det ikke er noe teksting her, så vet du ikke hva faen jeg nettopp sa!

Jason Momoa troppet opp med Khal Drogo-sminke, til vill begeistring fra publikum, under Game of Thrones-panelet på Comic-Con 2011 i San Diego. (Foto: AP Photo/Denis Poroy).

Jeg hadde ikke hørt om Momoa før, for jeg var ikke oppdatert på Baywatch.

Fansen foreslo Momoa

Det var ingen lett sak å finne den riktige mannen til rollen som Khal Drogo i Game of Thrones.

Serieskaperne David Benioff og Dan Weiss lette over hele verden etter en som passet perfekt. Det var faktisk først etter et tips fra fansen at Benioff og Weiss oppdaget Momoa.

– Vi må takke fansen, for folk foreslo skuespillere til de ulike rollene på et forum på nett. Der var det noen som nevnte Jason Momoa. Jeg hadde ikke hørt om Momoa før, for jeg var ikke oppdatert på Baywatch, sa David Benioff og lo, til applaus fra salen.

– Men så klikket jeg på bildet i posten, og tenkte at han der så jo litt Drogo-aktig ut.

Krigsdans på audition

Benioff og Weiss lover oss heftig ekstramateriell når Game of Thrones kommer på DVD. De sitter nemlig på den første opptaksprøven for alle skuespillerne i serien. Jason Momoa var en av de som overrasket veldig på audition.

Jason Momoa var veldig dedikert til rollen som Khal Drogo i Game of Thrones. (Foto: HBO).

– På DVD-en får dere se Jason danse en haka. Han skulle lese en scene for oss, og det er ingen dans i den, men plutselig river han av seg skjorta og bryter ut i hakaen. Det var det som vant ham rollen, forteller Denioff.

De to serieskaperne har ikke angret på skuespilleren siden. Momoa var veldig dedikert til rollen som Khal Drogo.

Da innspillingen av Game of Thrones begynte var det viktig for ham å vise hvor beintøff Khal Drogo var.

Dette førte til en scene der Khal Drogo river ut halsen på en annen mann.

– Jeg gikk til Dave og Dan, fordi jeg akkurat hadde kappa av hodene til hundre folk under innspillingen av Conan. Men Drogo er bare så utrolig tøff, og jeg ville vise det i én scene, forteller Momoa.

– Det jeg synes er mest skremmende er hvis man ikke bruker våpen i det hele tatt, også hadde jeg en drøm om å rive ut halsen på noen! Jeg ville gjøre noe som viste at Drogo var den råeste mannen i verden.

Hva synes du om Jason Momoa? Si din mening i kommentarfeltet!