På en messe som Comic-Con er det vanlig å møte opp i god tid før et arrangement siden køene kan strekke seg veldig langt. Dette gjør at en god del dropper panelene, slik som gutta jeg passerte på min ferd mot konferanserom 4: «Drit i Spartacus, vi går og drikker øl!»

…halve salen er kun der for neste innslag.

Flink og pliktoppfyllende NRK-journalist som jeg er, forberedte jeg meg på å stå i kø før Hermes Press skulle holde sitt Dark Shadows-panel, men oppdaget til min forundring at det bare var å spasere rett inn på det foregående arrangementet.

Det skulle vise seg å være en liten reise i tid, inn i en halvfull sal ytterst på vingen av messeområdet hvor en eldre tegneserieforfatter beklager seg over slik situasjonen har blitt og elsker å høre sin egen stemme så til de grader at jeg blir helt nedtrykt.

Blomstrete skjorter, grånende skjegg og caps

Jeg hadde havnet på ‘The Media Tie-In Writers Scribe Awards’ – en liten prisutdeling som konsentrerer seg om forfattere som skriver tegneserier på oppdrag for studioer når en Hulken-film eller et Spiderman-spill skal lanseres.
Samtidig vet jeg at halve salen kun er der for neste innslag, og det er vemodig å se den eldre forfatteren rusle ut av messa med den lille fanskaren rundt seg – menn i sekstiårene med blomstrete skjorter, grått skjegg og caps.

Kathryn Leigh Scott (Foto: Dreadcentral)
Kathryn Leigh Scott (Foto: Dreadcentral)

Lara Parker (Foto: Dreadcentral)
Lara Parker (Foto: Dreadcentral)

Elegante divaer i rar serie

Og så kommer de eldre damene inn – flotte, elegante divaer som en gang i tiden var med i en rar og ytterst fascinerende tv-serie kalt Dark Shadows: Lara Parker og Kathryn Leigh Scott (sistnevnte forøvrig av norsk avstamning, og er født Marlene Kringstad).

Johnny Depp og Tim Burton (AP Photo/Kevork Djansezian)
Johnny Depp og Tim Burton (AP Photo/Kevork Djansezian)

Den snart femti år gamle gotiske såpeoperaen inneholdt tidsreiser og et parallelt univers, og flere av skuespillerne fylte flere forskjellige roller hver.

Burton, Depp & Elfman

Grunnen til at jeg ville få med meg dette panelet, er at Tim Burton og Johnny Depp for tiden skyter filmen basert på tv-serien i Pinewood Studios i Storbritannia og Danny Elfman komponerer musikken – en av den senere filmhistoriens mest fristende trio for min del.

Elfman fletter inn originalvignetten i filmmusikken og Scott, Parker og Jonathan Frid (som spilte Barnabas Collins, hovedpersonen i Dark Shadows) ble alle sammen fløyet over til Storbritannia for gjesteopptredener i den kommende filmen.

Under ser du film fra settet hvor det skytes en regnværssekvens med (selvfølgelig) Helena Bonham Carter.

Ingen hyllest

Parker og Scott kom skyhøye på ros og komplimenter – rett fra settet:

Kathryn Leigh Scott i Dark Shadows (Foto: Warner Bros)
Kathryn Leigh Scott i Dark Shadows (Foto: Warner Bros)

– Vi ble behandlet som kongelige, det var helt fantastisk – Helena [Bonham Carter]var så skjønn og ærbødig og når Johnny [Depp] møtte Jonathan [Frid] sa han at «Vi ville ikke vært her hadde det ikke vært for deg», forteller Parker.

Parker fortsetter: – Helena og Michelle [Pfeiffer] hadde originalserien på dvd i garderoben og var blitt helt hekta!

Scott kunne dessuten fortelle at Burton og Depp ikke behandler filmen som en hyllest til tv-serien, men som en selvstendig film i samme ånd og med de mest sentrale figurene fra serien.

Et sidespor om Vampire Diaries

Dark Shadows ble også nevnt under et intervju The Hollywood Reporter gjorde med Kevin Williamson (The Vampire Diaries), hvor Williamson gir bort hele inspirasjonen sin:

– Jeg har alltid ønsket å starte Dark Shadows på nytt, på grunn av vampyrene. Det var det som var målet – å lage en serie som Dark ShadowsVampire Diaries er min versjon av den.

Lara Parker i Dark Shadows (Foto: Warner Bros)
Lara Parker i Dark Shadows (Foto: Warner Bros)

Kalde og distanserte

Tilbake i sal 4 er ikke Parker og Scott overbevist av dagens vampyrserier på spørsmål fra salen:

– Dere tenker på True Blood? Vel, jeg synes de er så slemme og kalde og distanserte – jeg føler ikke at de når helt frem til meg. Jeg synes de kunne vært litt snillere med hverandre, sier Parker.

Scott parerer: – Uansett, vi var først.

Og dermed ender seansen i sal 4 med rungende applaus og «hell yeah» fra salen.

Jeg har dessverre ikke sett en eneste episode av Dark Shadows, men det har kanskje du? Bruk i så fall kommentarfeltet nederst og gi oss din beskrivelse av serien. Eller sleng ut dine forventninger til Burtons Dark Shadows!