Akkurat nå leser du en splitter ny spalte her på Filmpolitiets nettsider. Hver eneste uke kommer det inn hundrevis av kommentarer på artiklene vi i redaksjonen skriver, og mange av disse er innlegg i spennende debatter.

Derfor har vi bestemt oss for å hente frem de beste kommentarene fra uka som har gått, og ikke minst premiere ukas beste kommentar (se nederst i saken for denne ukens vinner).

For å komme med på denne ukentlige oppsummeringa, så må kommentaren du skriver inn på nettsidene våre være saklig og konstruktiv.

Brukere som driver med personangrep, fornærmelser, baksnakking og annet tull kan med andre ord finne seg et annet sted å være nettroll (se denne artikkelen for å lære mer, ekstern lenke).

Og bare for å presisere, gode kritiske innlegg er selvsagt med i vurderinga hver uke.

Star Wars-statist: – En skulle tro jeg var Luke Skywalker

Forfatter Tom Egeland får fortsatt ikke være i fred etter hans statistrolle i ‘The Empire Strikes Back’.

Tom Egeland hadde var statist i Star Wars-filmen The Empire Strikes Back som delvis ble spilt inn på Finse i Hordaland. (Foto: Scanpix/Lucasart)

Egeland selv måtte inn å kommentere på denne saken, viktig å ha fakta på plass! Les alle innleggene her.

Thomas Bjerkeli sier:

Spørsmålet er vel ikke hvem som vil betale 10 pund for en autograf, men hvem som TAR 10 pund for å skrive en autograf… May the force NOT be with you…

 • Til Thomas Bjerkeli – Jeg får kanskje presisere at beløpet var bestemt av arrangøren av messen, og ti pund kostet autografen enten den tilhørte en statist som meg eller en noe mer fetert stjerne. Utrolig nok kjøpte folk villig vekk. Husk at det er frivillig, dette her. Jeg tar selvsagt ikke penger når folk henvender seg til meg privat.

  • Kudos for at du deltar i debatten selv, Tom!

   Hilsen Torfinn i Filmpolitiet.

   • Debatt og debatt, Torfinn – jeg prøver bare å forsvare mitt allerede syltynne rykte *heh*

    • Det er grenser for hvor syltynt ryktet kan bli når du har vært statist på Finse, Tom. Har du fått statist- eller skuespillertilbud i etterkant av Star Wars-jobben, forresten?

    • Torfinn – blant mine mange manglende talenter kommer skuespill høyt opp på listen. Så nei. Men jeg var statist i noen filmer og kinoreklamer på slutten av 70-tallet (det var fordi jeg sto på en slik liste at jeg ble kontaktet av Star Wars-produsentene). Og så fikk jeg lurt meg til en cameo i “Ulvenatten”.

Spillkritikk: Gears of War 3

Gears of War 3. (Foto: Epic Games / Microsoft Game Studios)
Marcus Fenix er hovedpersonen i Gears of War 3. (Foto: Epic Games / Microsoft Game Studios)

Klodens største machomann er klar for å redde menneskeheten, igjen.

Flere kritiserte undertegnede for å ta spillet Gears of War 3 litt for seriøst, hva mener du? Les alle innleggene her.

Gmax sier:

“Idoliseringen av makta, militæret og machomennene står sentralt i Gears of War” – ehrm, ikke helt ulikt ethvert annet oppgulp som henvender seg til unge, lettpåvirkelige gutter som skal skoleres i å bli samfunnets støtter, enten dette er rekrutteringsmateriell fra den norske Hæren eller skolepensumet i sagalitteratur. Gears of War er gøy – kan man ikke bare la det være med dét?

 • Jeg tenkte på det selv da jeg skrev anmeldelsen Gmax, men jeg endte altså å ha med det perspektivet.

  Grunnen til det er at spill ikke bare er gøy, det er en definerende kulturopplevelse for veldig mange unge mennesker i dag. Min mening er at spill skal behandles ikke bare i underholdnings øyemed, men også i en kulturell og sosial kontekst.

  En god debatt rundt hva spill er, hva de forteller oss og hvordan de lages – vil i det lange løp kun gi oss bedre spill. Og det er vel noe vi alle ønsker :) ?

Ukas beste leserkommentar: Topp 5 – Star Wars-scener

De beste øyeblikkene fra stjernekrigen!

Luke og Yoda i Star Wars episode V: Imperiet slår tilbake (Foto: Lucasfilm).
Luke og Yoda i Star Wars episode V: Imperiet slår tilbake (Foto: Lucasfilm).

Jada, det ble mye Star Wars-prat i denne ukas oppsummering. Det av den enkle grunn av Blu-ray-boksen Star Wars: The Complete Saga kom ut i forrige uke. Mange innlegg kom i Birger Vestmo sin oppsummering av hans personlige favorittscener fra filmserien.

I samme sak finner vi også ‘Erik’, som har lagt inn en kommentar vi har kåret til ukas beste. Gratulerer, du skal få premie via sneglepost!

Les alle innleggene i saken her.

Ole sier:

Hva med en topp 5 Star Wars sitater når vi først er i Star Wars humør? :P

 • Erik sier:

  5 random med seksuell undertoner

  * “You’re got something jammed in here real go.”
  * “You came in that thing? You’re braver than I thought.”
  * “Luke, at that speed do you think you’ll be able to pull out in time?”
  * “Size matters not. Judge me by my size, do you?”
  * “Aren’t you a little short for a Storm Trooper?”