En gigantisk eksplosjon avsluttet The Walking Dead sesong én, og sesong to fortsetter når røyken har lagt seg.

Jeg har sett den 100 minutter lange åpningsepisoden, og alt ser ut til å bli en såkalt ‘road trip’:

– Jeg fryder meg inni meg.

Dales bobil er ikke lengre stappfull siden sheriff Rick Grimes, kona Lori og sønnen Carl har funnet seg en stasjonsvogn og tatt med Carls venninne Sophia og hennes mor Carol ombord. Daryl suser fritt rundt på landeveien og rekognoserer på SS-motorsykkelen sin og så langt ser sesongpremieren lys ut.

The Walking Dead (Foto: AMC)
En av de kjøtthungrige parasittene som befolker Atlanta om torsdagskveldene. (Foto: AMC)

Men hvor lenge varer idyllen i zombiesjangeren – statistisk sett?

Nettopp: ikke mye lengre enn anslaget. For etterhvert overtar de tette strykeinstrumentene som gnir seg inntil hverandre mens den bankende synthbassen slår ugjestmildt.

Ting var ikke så lett som det så ut til, og jeg fryder meg inni meg.

The Walking Dead (Foto: AMC)
Sophia - den ene av to barn i flokken og Carls venninne. (Foto: AMC)

Ekstreme situasjoner

Jeg skjønner at apokalypsen må by på mye stygt både for store og små, og jeg er så glad for at serieskaperne tar denne ugjestmilde rekken med dagligdagse og ekstreme situasjoner på alvor.

Figurene er nemlig presenterte for meg nå – situasjonen er gitt. Sesong én tok seg av alt det der. Nå er det reinspikka overlevelse og samarbeid som må til.

Zombiene er selvfølgelig fortsatt Emmy-vinnende stygge.

Og når ikke zombiene setter i gang sitt enkle, men livsfarlige kaos, er det den velskrevne og forståelige personkjemien som lager trøbbel; den bitre eksen, den ‘velmenende’ beskytteren, den selvpålagte sjefen og den fortvilte forelderen.

Zombiene er selvfølgelig fortsatt Emmy-vinnende stygge. Og fortsetter serien som dette, kan andre Emmyer bli aktuelt også. Det er en større serie som nå er forbi etableringsfasen og som både innfrir og overrasker om hverandre.

Antydning til skjegg

I sesong to begynner Rick Grimes endelig å få antydning til det skjegget tegneserieleserne har sett på så lenge. Det er et godt tegn.

The Walking Dead (Foto: AMC)
The Walking Dead (Foto: AMC)

Det betyr at han har andre ting å holde på med enn å barbere seg.

Jeg anbefaler deg selvfølgelig å se kveldens sesongpremiere på Fox Crime klokka 22:00. Da skulle du vel være med videre også.

Kommentarfeltet er ditt!